Saturday, December 31, 2016

Looking Back Over My Shoulder

Det er alltid på tide med en årskavalkade når det nærmer seg et nytt år. Se tilbake på året som var. Siden dette tross alt er en strikkeblogg, skal jeg se tilbake på strikkeåret mitt. 2016 må strikkemessig si å ha vært et godt år. Jeg har strikket 46 161,2 meter, sånn ca.13 123 g.  Det er nok en del mer, siden jeg ikke har tatt med teststrikking som ikke kan vises fram, men nærme nok. Av disse meterne så er det:

* 18 gensere/jakker til voksne
* 6 sjal/halser
* 5 luer
* 15 votter/vanter
* 29 par sokker
* 6 jakker/gensere til barn
* 1 skjørt
* 1 julekule

Kan vel konkludere med at jeg liker sokkestrikking og genserstrikking. Overraskende nok har jeg strikket så mange votter, men det kan ha noe med at jeg klarte å strikke et par votter uten å strikke mer enn rundt 5-10 omganger på vott nummer to før jeg oppdaget at det også var en venstrevott. Jeg har strikket flest Selbu-votter av forskjellige slag, og det har nok noe med at jeg har gitt mange i gaver. Av genserne er det tre grå Marius-gensere, og ingen av dem er til meg. Folk liker fortsatt Marius.

Mine strikkeutfordringer for 2016 var å strikke 16 gensere, og det klarte jeg. Jeg skulle også slanke lageret med 10 kg, og jeg har strikket opp mer enn 10 kg. Eneste er at ikke alt garnet kom fra lageret, så jeg tror nok snarere at lageret har økt. Hvor mye vet jeg faktisk ikke enda, siden jeg ikke har fått lagt inn alt garnkjøp på Ravelry og heller ikke garn fra den fantastiske julekalenderen min. Jeg har prøvd nye teknikker i 2016, ikke mange, men jeg har strikket sokker på forskjellige måter gjennom Sock Madness. Jeg hadde lyst til å strikke brioche i 2016, men det har jeg ikke fått gjort. Det kommer et år til i 2017, så kanskje da. Jeg skulle også se om jeg klarte 104 prosjekter, og det klarte jeg ikke. Ikke altfor langt unna, da. Jeg skulle også prøve nye garntyper, og det har jeg virkelig gjort. Ikke så verst strikkeår. Strikkeutfordringene for 2017 kommer i 2017.


(Tittel: Looking Back Over My Shoulder - Mike & The Mechanics)

A yearly recap at the end of a year. Looking back at the passing year is almost compulsory before entering a new year these days, and since this is a knitting blog, I'll look back at my knitting year. Knitting wise 2016 was a good year. I knitted about 46 161,2 metres, about 13 123 g. Probably a bit more, since I didn't count testknitting I'm not allowed to show, but close enough. These metres include:

* 18 sweaters/jackets for adults
* 6 shawls/cowls
* 5 hats
* 15 mittens/gloves
* 29 pairs of socks
* 6 sweaters/jackets for kids
* 1 skirt
* 1 Chrismas ball

The conclusion must be I love knitting socks and sweaters. Surprisingly enough I have so many pairs of mittens. But I guess that might have something to do with me finally figuring out how to knit a pair of mittens without knitting two pairs. I manage to knit one left and one right mitten withoug having to frog too much of mitten two. I have knitted a lot of Selbu mittens, and given them away as a present. Of the 18 sweaters 3 of them are Marius, I guess people just love Marius sweaters still.

My knitting challenges for 2016 was to knit 16 sweaters, and I can cross that one out. Reduce my yarn stash with 10 kg, well, I would have managed it if the yarn I used this year was coming from my stash. Unfortunately it didn't, and I think I have increased my stash instead. How much, I don't know yet, since I haven't put all my yarn at Ravelry. I have tried new techniques in 2016, but not as I imagined it. I thought about trying out brioche, but that didn't happen, maybe in 2017? Sock Madness made me try out different heel flaps, though, so I guess I can cross out that one as well. Another challenge was to knit 104 projects, I didn't make it. But I wasn't that far away from making it either. Trying out new types of yarn, yes, I did that one. Not too shabby, knitting wise, 2016. New challenges are coming in 2017.

(Title: Looking Back Over My Shoulder by Mike & The Mechanics)

3 comments:

Elisabeth said...

For en produksjon! Tror ikke noen slår deg der. Gensere og sokker strikker du nok i rekordfart, og det.blir morsomt å følge deg i 2017 også 😊

Monstermønster said...

Imponerende mengde! Gleder meg til å strikkes og snakkes i 2017!

AnnetteK said...

Så utrolig masse du har produsert da! Og veldig masse flott!!
Gleder meg til å følge deg gjennom bloggen også i 2017