Saturday, May 28, 2016

Blue Sunday

Enda det bare er lørdag! Jeg har gjort ferdig første WIP, nemlig genseren etter mønsteret Ease av Alicia Plummers. Etter å ha sjekket Instagrammen min, ser det ut til at jeg startet med genseren 2.september, 2015. Det har tatt sin tid, spesielt siden jeg startet på genseren på tur til Nederland. Etter at jeg kom hjem fra Nederland, ble genseren lagt vekk. Gjensto ikke så mye strikking, ermer og en hals, og nå er den ferdig. Et fint skrevet mønsteret, og jeg fulgte det nesten. Jeg strikket i Wollmeise, og det er tynnere enn garnet som er anbefalt i oppskriften. Jeg husker ikke hvilken størrelse jeg gikk opp til, men det var i grunnen ikke så farlig siden bolen var ferdigstrikket. Jeg plukket bare opp masker til ermene og felte til det passet armene mine. Det samme med halsen. Fikk noen morsomme poolinger av garnet, og jeg vet mange prøver å unngå det. Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte på det i det hele tatt mens jeg strikket, og jeg oppdaget det vel ikke før jeg tok den på meg. Synes i grunnen ikke det gjør så mye. Jeg er fornøyd med genseren, og fornøyd med at det blir en god stund til før det er aktuelt å bruke den. Garnet er Wollmeise, fargen er Ünglücksrabe, som er en blanding av farger som ikke blir helt som de skal.

(Tittel: Blue Sunday av The Doors.)Even though it's only Saturday! I have finished my first WIP, the sweater knitted by the pattern Ease by Alicia Plummers. After checking my Instagram profile, it looks like I started the sweater 2.September, 2015. Somethings takes a bit longer, specially since I started the sweater on a trip to Holland. After the trip, I put the sweater down. It really wasn't that much knitting left to do, the sleeves and the collar. It's a nicely written pattern, and I followed it almost. I don't remember what size I used, since I used Wollmeise and that is thinner than the yarn the pattern original call for. It didn't really matter that much, since the yoke was done. I picked up stitches for sleeves and just decreased so it fitted my arm. The same with the collar. The yarn made som fun pooling, and I know a lot of people try to avoid that. I have to admit I didn't think about it at all while knitting, and I didn't really discover it until I tried the sweater. I don't think it matters that much, and I'm real happy with my sweater. It's going to be a while before I can use it, and that's totally ok with me. The yarn is Wollmeise, the colorway is Ünglücksrabe, which is the name of colors that don't turn out the way they should.

(Title: Blue Sunday by The Doors.)

4 comments:

Elisabeth said...

Nydelig genser i en farge som kler deg godt!

Ugla said...

Under et år kvalifiserer ikke som lang tid. :-)
Fin genser!

Gry Hege said...

Kjempeflott og kledelig genser.
Synes overhodet ikke at den der type pooling er noe problem, gir bare liv i plagget.

mimouna said...

Synes det ble fin effekt av poolingen, noen ganger er det helt greit med litt "gratis" mønster. I alle fall når fargene er såpass rolige.

Flott genser, som godt kan få hvile seg i skapet et par måneder nå. :)