Saturday, February 09, 2013

Again

Det ble enda mer Marius her gitt, og jeg tror jaggu meg det blir enda mer i nærmeste framtid også. En kollega ville ha Marius-genser med ribb, og det ble det. Den er ikke av det morsomste slaget å strikke, ribbestrikk er alt annet en gøy. Resultatet ble bra da, og den passet bra etter at jeg fikk strikket på et par cm i lengden på bolen også. Jeg brukte rundfelling og slapp dermed å strikke mønster fram og tilbake, noe som faktisk er enda kjedeligere enn ribbestrikk. Genseren er strikket i Drops Alpaca, og er lett og myk. Genseren er strikket på pinne 3,5 mm. Tulla syntes at genseren var så lekker at hun ville ha en hun også, og helst i akkurat samme farger. Det ble igjen litt garn, siden jeg alltid tar med litt ekstra i tilfelle jeg ikke får nok. Faren for at hun får en slik genser er ganske stor, vil jeg si. Det er ikke en genser som var veldig morsom å strikke, men når ti-åringer veldig gjerne ønsker seg en strikka genser, så blir det nok det.

Even more Marius pattern, and I think it's more to come in the nearest future. A colleague wished for a sweater with Marius pattern and with the rib. It's really no fun knitting 2 knit, 2 purl all the way and for that long. It's actually real boring, but the result turned out pretty nice though. And it actually fit too after I knitted in a couple of extra cm on the yoke. I used raglan and I didn't have to knit the pattern back and forth, which is if possible even more boring than the rib. The sweater is knitted in Drops Alpaca and is light and soft. I used needles 3,5 mm. My daughter thought the sweater was so nice that she wished for one too in exactly the same colors. Since I'm always afraid of running out of yarn, I have enough yarn to knit her one. It1s not really a fun sweater to knit, but ten-year-old girls who really wants mum to knit her a sweater usually gets one. 

Jeg skulle strikke en Marius-genser til sønnen til en venninne. Startet på den i god tid før jul, men det viste seg at den babyen vokste ganske så fort og innen jula var der, så var genseren for liten. Den ble liggende en stund, men nå strikket jeg den ferdig. Jeg er usikker på hvilken størrelse det egentlig er, men tror den skal passe småttiser rundt halvåret. Får bare vente til jeg finner en passende mottaker. Genseren er strikket i Malsen og Mor. Garnet som er godt å strikke i, får et fint produkt, men som lukter noe aldeles forferdelig før det blir vasket. Jeg trodde jeg hadde strikket nok prosjekter med Marius-motivet til at jeg husket det utenat, men den gang ei. Jeg strikket mønsteret her uten å ha mønsteret foran meg. Det synes visst. Jeg oppdaget det før jeg var ferdig, men orket ikke rekke opp. Se om du finner feilen?!
I was supposed to give my friend's son a Marius sweater for Christmas, and I started knitting it in good time before Christmas. The only problem was that the baby decided to grow real fast, and before Christmas he was bigger than the sweater. I put it away for a while, but finished it now. Not that much to finish. I'm not sure what size it is, but I think and hope it will fit small people at the age of six months or around that age. I just have to wait for someone to fit the sweater. I used Malsen & Mor. The yarn I like to knit with, gives nice products but smells awful. I thought I had knitted enough projects with the Marius pattern to remember it by heart, but nope. I didn't have the pattern to look at when I knitted this sweater, and it shows. I discovered it when I was done, but I didn't want to frog it. Can you spot it? 

En lagvenninne ville ha en Marius iPhone-veske. Strikket en i restegarnet til Marius-genseren med ribb. Ikke akkurat store innhugget i garnlageret med hele 10 gram.

A team mate wanted a Marius for her iPhone. I used scrap yarn from the Marius sweater. Don't weigh that much with 10 g. 

5 comments:

plysjhai said...

Jeg har baby som ikke er for stor enda! :p

Elin said...

Nydelig Mariusstrikk! Kan ikke se noen feil, jeg, så det kan nå ikke være så stor feil du har gjort. Kjedelig med ribbestrikk, men resultatet blir jo veldig bra:-) Ha en fortsatt fin fastelavnssøndag:-)

Rekkehuset said...

Ble veldig fine både ribbestrikken og babygenseren synes jeg! Og når noe er hjemmelaget synes jeg man kan tåle litt feil også - uten at jeg kan se hva du har gjort feil sånn uten videre:-)

amylin said...

Jeg har byttet om på to av mønsterbordene. Den første mønsterborden med rødt kommer egentlig før den siste hvite mønsterborden, men jeg orket ikke rekke opp. plysjhai, interessert?

wims said...

Her var det masse herlig marius. Den ribbvarianten med rundfelling var knallfin. *ønsker seg* Men som deg syns jeg ribb er pittelitt over middels kjedelig, så tror jeg må lure moder'n her ;O)