Monday, February 07, 2011

Purple Hearts and Crazy Hat

Jeg satset på å få Heart Yoke Cardigan ferdig i løpet av januar, men det ble februar før den ble ferdig. Mønsteret er veldig fint, selv om jeg hadde litt problemer med å følge mønsteret! Det ble en del opprekk av det, men resultatet ble veldig fint. Eneste problemet nå er om jeg har strikket den litt for stor til meg? Jeg er litt usikker, men får sy i knapper og se. Jeg ville ikke ha en like ettersittende jakke som bildet til mønsteret viser, men jeg er usikker på om jeg ville ha en så vid jakke som jeg endte opp med. Jeg har brukt Hifa 2 Ask ullgarn til jakka, og det er første gang jeg bruker det garnet. Så langt er jeg veldig fornøyd med garnet.

I tried to get Heart Yoke Cardigan done during January, but needed time in February to finish it. I love the pattern, even though I had problems following it. Not the pattern's fault, but myself. I had to frog a couple of times, but love the resault. The only problem with the jacket, I don't know if it turned out a bit too big to me? I'm not sure, but I'll guess I just sew in some buttons and try it on. I didn't want a jacket as tight as the one on the pattern picture, but I'm not sure if I wanted it as loose as it turned out. I used Hifa 2 Ask wool for the jacket and it's the first time I knitted with this yarn. So far I like the yarn.


For en tid tilbake kjøpte jeg to nøster med dyr italiensk merinoull. Ikke vet jeg hva jeg tenkte da jeg kjøpte garnet, og ikke vet jeg helt hva det egner seg best til heller. Fargeskiftene er veldig korte, og jeg skylder på at jeg ikke visste bedre i handlingsøyeblikket. Fikk det plutselig for meg at jeg skulle bruke garnet til noe. Det er ikke mye som blir verken pent eller morsomt med så korte fargeskift, men jeg fant ut at en barnelue kunne i det minste bli morsom. Strikket en veldig enkel lue med vrangbord nederst og resten i glattstrikk. Kunne ikke ha noe mønster med så rotete farger. Resultatet ble en crazy sukkertøy-lue, men lillegutt er veldig fornøyd. Han syntes lua var morsom også klødde den ikke. Jeg brukte ikke mer enn nesten et nøste på den lua, så spørsmålet er hva i alle dager skal jeg bruke det siste nøstet til? Tar gjerne i mot forslag. Lua er strikket på pinne 3,5 mm.

A while ago I bought two skeins of quite expensive merino wool from Italy. I don't know what I thought about when bying the yarn, and don't know what pattern fits the pattern the best either. The color shifts are short and makes it all look a bit crazy. Not many things you can knit and make it look nice, but I decided to try a children's hat. Just ribbing at the end and garter stitch for the rest of the hat. The hat turned out a bit crazy looking, but my son loved it, he loved the colors and the fact that it didn't itch. I have 60 grams left of this yarn, so if you have any idea what I could make out of it, give me a hint? The hat is knitted on needles 3,5 mm.

16 comments:

Judith said...

Jeg syns du skal strikke et par votter til, det blir sikkert fint med de korte fargeskiftene på votter også!

Ugla said...

Smetteskjerf som man kan ta flere ganger rundt halsen, da passer de litt større barn og blir ikke så baby.

Synd at litt stor jakke ikke betyr passe til meg. ;-D
Knallfin.

LisaM said...

Jakken din ble kjempe fin!!!!:)
Og luen ble søt synes jeg;)

Ønsker deg en fin dag:)

Siwen said...

Nyyyydelig jakke, og sier som ugla, synd det at den er litt stor, ikke betyr at den passer til meg....

Tebasile said...

Jakken ble helt nydelig. Fargene og mønseret er så flott.
Lua ble da en søt, fargerik sak.

Anonymous said...

Nydelig jakke! Flink du er!

Elisa said...

nydelig jakke :)

jannelea said...

Jakka ble jo kjempefin, kanskje det er fint at den er litt stor? Litt "boyfriend look", liksom?

Hva med å bruke resten av garnet til to sånne djevleuer?

AnitaK said...

Johei, garn i umuliusfargeskift kan bli striper i ett Daybreak :) jakka var kjempefin, hvor mye for stor er den, er den type str 40 kanskje????? :)

irenesol said...

Masse fint som vanlig :) Takk for koselig kommentar, og ja, du får nok se den live veldig plutselig. Gleder meg!

lise said...

Nydelig jakke - og luen ble crazykul. Datteren min hadde en slik genser engang, det var mye sukkertøy!

Pringeling said...

Jeg måtte bare si at jakka ble kjempeflott! Jeg har nok desverre ingen gode ideer på hva du kan bruke garnet til,

skb said...

Viss den flotte jakka er litt stor, kan du ikkje forsiktig vaske den i vaskemaskina og sjå om den vert litt mindre ( forutsatt at Ask ikkje er superwash )?
Kul lue! Viser at det er håp for dei umulius-garn òg.
God helg.

Tani said...

For en flott jakke!! Herlige farger!! Og den lua var bare knall tøff!! Ha en flott uke videre!!

Strikkelena said...

Den jakka var kjempefin!!

Monai said...

Så stilig jakke du har strikket.