Saturday, May 10, 2008

Knitting is so much more fun than studying for the exam

Strikking er bare så mye morsommere enn å lese til eksamen, så det blir gjort noe her i huset selv om jeg burde lese. Jeg leser også, men pauser må jeg ha og de blir benyttet til strikking. Ok, så er det vel litt lange pauser inni mellom, men jeg lover at jeg leser effektivt når jeg leser.
Jeg har prøvd og prøvd å få gjøre denne toppen større i størrelsen, men har ikke lykkes helt enda. Har nok noe med at jeg har brukt forskjellig garn til toppene og ikke strikket prøvelapp. Prøvelapper er for pyser! Burde nok kanskje ha gjort det. Oppskriften er til 4-5 år, mens jeg prøvde å øke for å få den til en syvåring. Har ikke lykkes enda, men jeg gir meg ikke. Resultatet har blitt at tulla har fått tre topper. Hun var veldig fornøyd, og jeg var lettet for at jeg brukte av garnlageret mitt slik at hun ikke fikk tre topper i samme garn og samme farge. Den rosa og lilla er strikket i Mandarin soft og den røde er strikket i Brilla jeg fikk i hemmelig venn gave.

Knitting is so much more fun than studying for my exam, so I do knit a little bit even though I should study. I read too, but I need breaks and I use them to knit. Ok, so sometimes my breaks are long, but I promise that when I study I'm very focused.

I have tried and tried to make this top in a bigger size without success. Probably something to do with my use of different yarn and that I didn't measure the gauge first. Maybe I should have? The pattern is for a 4-5 year-old, but I wanted to knit it to a 7 year old. Well, no success so far, but I refuse to give up. The resault is that my daughter has three tops. She's a very happy girl, and I'm a bit relieved that I used my stash, cause that meant she didn't get three tops in the same yarn in the same color. The pink and purple is knitted in Mandarin soft, cotton yarn and the red one is knitted in Brilla.


Jeg har gått på en aldri så liten sprekk angående garnlageret mitt. Skulle bruke av garnlageret mitt og vente med å kjøpe garn til Tananger-turen. Vel, jeg har brukt av garnlageret mitt til tre topper til tulla, jeg leser til eksamen i finværet og noe må man jo trøste seg med. Dessuten har jeg planer for alt garnet og har tenkt å strikke noe av det i veldig nær framtid. Da er jeg vel unnskyldt?I have bought yarn, and I promised myself I wouldn't until September. Well, to my defense I have used yarn from my stash for three tops, I am studying for my exam in this sunny, warm weather and a girl has to seek comfort in something. And I have a plan for every skein I bought and I promise to knit something very soon. I am excused, am I not?

12 comments:

mimouna said...

Hjelpes så effektiv du er da, du blogget jo nettopp den første toppen! Hvis du leser like fort går nok eksamen strålende! Lykke til!

Merete said...

Veldig spent på hva slags prosjekt du velger til den multifargede Muskaten, blir moro å se resultatet!

Og alt er morsommere enn eksamenslesing; selv husvask! Stå på!

Veronika said...

Skjønner godt at strikking frister mer enn lesing;) Ha en flott påske!

vibbedille said...

NAM NAM heeeerlig garn! ELsker jo det da! Skjønne topper du har strikket og! Du må kose deg og lykke til med lesing og eksamen! Klem og masse koooos fra vibbedille.De siste bildene på bloggen min er ved krabbeloftet så me får håpe på flott vær i september!!!!JUHUUUUU!

sipusa said...

Nydelig, særlig den røde!
Og garn.....kjenner jeg har skikkelig behov for et lite garnraid snart.....jeg skal i juli, men det er jo lenge til.....?

sol said...

Jeg strikket samtidig som jeg leste til ex.phil. - bokstativer er genialt!

Lykke til med eksamen :)

Elisabeth (www.tostrup.net/blog) said...

Strikking trenges til adspredelse, selv om det er eksamenstid. Lykke til med begge delene :)

Figgapia said...

Ja, det er aldri gøy å lese til eksamen, spesielt når man har lyst å sitte med strikketøyet i stedet.
Men det er sant; pauser må man ha.

Leit med sprikk i garnlagerkrympingen, men går vel greit når man har spesifikke planer med det som kommer inn. Og du fortjente vel en liten shopping av garn, etter eksamenslesingen mener jeg.
Hvilket garn er det multifargede garnet? Ser spennende ut.

LindaN said...

kjenner godt til det med eksamenslesingen og alt som frister mer ja! Fine topper, selv om de ikke ble rett størrelse, og nå har du iallefall garn til enda flere forsøk *hihi*

Solveig said...

Man får aldri strikket så mye som når man egentlig skulle ha gjort noe annet - det er min erfaring. Lykke til med eksamen.

Elite said...

Ups - et lite garnkjøp ja. Det må gjøres av og til. Det hjelper godt på humører. Eksamenlesning er kjedelig da er det selvsagt mye annet spennende som frister mer.

Vimax Pills said...

Thank you for blogging. . .
We learned tips for how to write on people's blogs, like a compliment.
We also learned that if you know something about the topic, you can put it on there if nobody else has written it. We liked the suggestion to only use one punctuation instead of a bunch if you liked it Vimax.