Thursday, April 30, 2009

Easy summer hat and some yarn that really wanted a home

Tulla trengte en vårlue, en hun kan ha på om morgenen hvor det fortsatt kan være litt kjølig. Fram med heklepinnen og bomullsgarnet. Heklet en kjapp og enkel lue på en kveld. Lua er heklet i dobbel Mandarin Petit. Tulla syntes den var fin, men kanskje litt kjedelig. Skal grave litt i garnlageret mitt og finne fram noe lyseblått og hekle en blomst til lua også.

My daughter wanted a hat that wasn't too warm, one she can wear in the morning when it's a bit chilly. I found a skein of pink cotton and my crochet needle. Crocheted an easy and fast hat during last evening. I used double thread of Mandarin Petit. My daughter was pleased with the hat, but thought the hat was a bit boring. Well, I have to dig into my stash and find some light blue cotton yarn and crochet a flower to put on the hat as well.

Jeg har gått på en aldri så liten sprekk. Tidligere i vinter kjøpte jeg Dale-heftet med gensere inspirert av Akvariet i Bergen. Det er utrolig mye fint i det heftet, og jeg kjøpte inn litt garn til denne fiskegenseren. Skal bli en julegave til en av nevøene mine.
I broke the promise I gave to myself about not buying yarn. Well, I just needed these skein to knit a Christmas present. Earlier this winter I bought some patterns from Dale inspired by the Aquarium in Bergen. There are so many nice pattern I want to knit, and today I bought yan for this fishsweater. It's going to be a Christmas present for one of my nephews.

Wednesday, April 29, 2009

Cat mittens

En katteglad kollega skulle gifte seg i helgen. Hva lager man i gave? Jo, egentlig kjærestevotter, men tiden strakk ikke til, så da ble det Muffin sine kattevotter. De var morsomme og lette å strikke. Jeg brukte Nagano fra Gjestal jeg har fått i Hemmelig venn gave for en god stund siden. Vottene veier 86 gram.

A catloving colleague was getting married this weekend. What to do for a gift? Well, yes, really you knit Muffin's cat mittens. They were easy to knit and fun. I used Nagano from Gjestal, which I got in a Secret Pal gift at Hobbyboden a long time ago. The mittens weigh 86 grams.

Friday, April 24, 2009

ABC i ord og bilder


Nok en fredag. Denne fredagen er bokstaven H. Her er H for Hjemmelaget.

Hjemmelaget er det noe eget ved. For det første er du helt sikker på ingrediensene i forhold til E-stoffer, salt og kunstige tilsetninger. Dessuten må jeg innrømme at hjemmelaget smaker så utrolig mye bedre enn halvfabrikat og ferdigmat. Det er en del hjemmelaget mat her, men jeg tenkte jeg skulle dele en kakeoppskrift med dere denne fredagen.

Sjokoladebringebærkake

200 g mørk sjokolade i biter
200 g smør
3 store egg
1 ts vaniljesukker
4 dl sukker (blir best med 2 dl brunt sukker og 2 dl hvitt sukker)
1,5 dl finhakkede mandler
100 g bringebær

kremfløte og vaniljesukker til krem
bringebær til bringebærcouli

Smelt sjokolade og smør i vannbad La blandingen bli litt avkjølt. Visp egg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig eggedosis. (Eggedosisen blir ikke veldig lys med brunt sukker.)

Rør forsiktig inn mel, mandler og smeltet sjokolade og smør. Løft inn bringebær. Hell røren i en ferdigsmurt, rund kakeform. (20 cm i diameter.)

Stek kaken på nederte rille i ovnen på 180 grader i ca. 35 min. Kaken skal være lite stekt i midten. Ta den ut og avkjøl på rist.

Pisk kremfløte. Rør bringebærne til en tykk saus og tilsett litt melis.

Server med krem og bringebærcouli.

Wednesday, April 22, 2009

Wow, what a yarn

Jeg har klart å få tak i to nøster Wollmeise, Indische rot. Det er så mykt og deilig! Jeg gleder meg til å finne det perfekte prosjektet for disse nøstene, for jeg vet at det ikke blir sokker av dette garnet. Kan hende jeg klarer å få tak i noen nøster til, og da skal jeg se om jeg finner et mønster på en tunika til meg selv. For det blir noe til meg selv av dette garnet, det er sikkert.

I have managed to grab two skeins of Wollmeise, Indische rot. It's so soft and fantastic. I almost can't wait to find the perfect pattern for these skeins, and I know this yarn won't be turning into socks. I might be able to get a hold of some more skeins, and then I'm going to look for a tunic pattern for me. I know this yarn will be something for me, that's for sure.

Joda, jeg får strikket litt innimellom vår og vårrengjøring og andre syssler. Jeg har startet på en vest til tulla i Duo. Det er nok litt å tenke på, for jeg måtte rekke opp 15 cm. Gir meg ikke, og håper fortsatt på å få den ferdig før mai.

Yes, I have time to knit between spring cleaning and other stuff happening in RL. I have started a vest for my daughter in Duo, half cotton and half wool. A sign of too much to thing of is that I had to frog about 15 cm. But I'm not a quitter, so I still hope to finish it before May.

Jeg har også startet på Brainless av Yarnissima. Bruker Austerman og er ferdig med en sokk. Nok et tegn på for mye i topplokket, jeg har ikke fått med meg mønster på strømpedelen. Jaja, så blir det ikke Brainless, men et par i glattstrikk med fletter på sidene.

I have also startet on Brainless socks by Yarnissima. I use Austerman and have already finished the first sock. Another sign that I have too many thoughts in my mind, is that I forgot the pattern on the cuff. Well, well, then this pair is just a pair of socks with cables on the sides instead of Brainless. I might have been a bit brainless while knitting.

Saturday, April 18, 2009

Topstykket

Endelig ferdig med Topstykke. Det har tatt tid, ikke for at det var vanskelig å strikke, men for at jeg ikke skulle bli ferdig før i april. Selve mønsteret var greit å følge, bare jeg skjønte inndelingen til forstykke, bakstykke og ermer. Jeg har allerede kjøpt inn garn til et Topstykke til i brunt. Blir nok ikke strikket med det aller første, men til høsten tenker jeg. Jeg er ikke helt fornøyd med kanten nederst, så jeg kommer til å rekke den opp og strikke den med litt mindre pinner.

Finally done with the Topstykke. I've used some time with this, not because it was hard to knit, but I decided not to finish it before April. The pattern was easy to follow once I figured out the different parts like sleeves, back and front. Actually I like this pattern so much I've already bought yarn for another one in brown. Maybe next fall? I'm not that happy with the edging at the bottom, so I'm going to frog it and redo it with smaller needles.

Jeg har også strikket et par luer, en i Noro Kureyon og en i melkegarn, husker ikke fra hvilken produsent. Begge luene er baggy-luer.

I have also knitted a couple of hats, one in Noro Kureyon and another in some milk fibre yarn, can't remember from which yarn producer. Both of the hats are the baggy kind.

Jeg har også strikket en genser i Sisik fra Dale. Genseren er inspirert av en vest fra Alt om håndarbeid. Genseren passer til ca. 5 år.

A boy sweater in Sisik from Dale yarn inspired from a vest from a Norwegian magazine. The sweater is about size 5 years old.

ABC i ord og bilder



G for Garn

For en strikkegal dame som meg falt G på plass med en gang. Det måtte selvfølgelig bli GARN. Jeg har masse garn hjemme, selv om jeg sammenlignet med mange andre, har ganske beskjedent garnlager. Det er en forventning til garnnøstene som ligger der, så myke, fargerike og venter. Hva skal jeg lage av dem? Hva skal de bli til? Noen er så deilige å ta på at de bare blir liggende, slik at jeg kan kjenne på dem med jevne mellomrom. Andre er litt for fine til å strikke noe av. Joda, det er høres helt idiotisk ut for de som ikke strikker. Garn er skatter og skatter tar man godt vare på.

ABC i ord og bilder



E og F for Eventyr og Folkemunne

Eventyr fortalt på et koselig bestemorfang. Eventyr som har vandret fra person til person lengre enn vi vet. Folkemunne kalles det. Noen grep måtte til for å huske eventyrene. Alle eventyr starter med "Det var en gang" og ender med "Så levde de lykkelig sammen resten av livet." Tre, syv og tolv er tall som går igjen. Men eventyr er mest gøy uten å analyser dem, det er koselig med barns forventningsfulle øyne og opplevelse av eventyr.