Monday, February 16, 2009

Back-to-School vest

Jeg skal ikke tilbake til skolen riktig enda, men min Back-to School vest fra boka Fitted Knits er ferdig. Kunne blitt ferdig i helgen, men jeg feilberegnet litt på antall nøster. Fikk et garn for lite og det er jo ganske irriterende. Spesielt siden jeg oppdaget det på lørdag kveld. Det er ingen garnbutikker åpne så sent. Joda, det er internett-butikker, men det er så dårlig med leveranse derfra i helgene. Da var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente til det ble mandag. Satt jo ikke akkurat og furtet i sofaen heller, da. Fant fram et par andre prosjekter. Det er ikke slik at det er mangel på dem her i heimen. Back-to-School er strikket i Alaska fra Garnstudio.


I'm not going back to school yet, but my Back-to-School vest from the book Fitted Knits is finished. I could have finished it during the weekend, but I clearly had a mathproblem when I calculated how much yarn I needed. It's irritating, and especially since I discovered that I'm not a math genius Saturday evening. There's a big problem finding open yarn stores at that time. Yeah, I know that on line stores are open, but they got a delivery problem Saturday evenings, or so I've heard. There's only one thing to do, wait until Monday comes and the shops open again. Well, I didn't excactly sit angrily in my coach the whole weekend. There is always a lot of projects in this house. Back-to-School is knitted in Alaska from Garnstudio.


Jeg fikk strikket en god del på ullbuksa til tulla. Det er bare ikke morsomt å strikke ullbukser, men de er utrolig nyttige og varme. Denne strikkes i Merino Extra Fine fra Garnstudio. Jeg tror kanskje jeg får et nøste for lite her også. Må jammen friske opp mattekunnskapene mine.

Due to some mathproblems Saturday evening I got around to knit on the wooltights for my daughter. It's just boring to knit thights, but they are warm and useful. This one I'm knitting in Merino Extra Fine from Garnstudio. I might be a skein short on this tight as well. I think I have to refresh my mathskills.

Jeg fikk jo en flott hemmelig venn-pakke her. Det var Sandnes Alpakka og det er et garn jeg ikke har prøvd før. Garnet fristet veldig, så nå er jeg i gang med Odalsvotter. Disse er til mannen, og er enkle å strikke. De blir veldig myke og gode, så det kan hende at jeg må gå til innkjøp av flere nøster Sandnes Alpakka.


I recently received a great Secret Pal gift with yarn from Sandnes Alpakka. It's a yarn I haven't tried yet. The yarn was very tempting, so I started on a pair of Odals mittens. Odal is a place northwest of Oslo in Norway. The mittens are for my husband, and they are easy to knit. They are so soft and nice, so I might have to buy more skeins of Sandnes Alpakka.

16 comments:

Anonymous said...

Så flott og morsom vest! Jeg føyk i tankene rett tilbake til siste halvdel av 70-tallet, synes å huske at jeg hadde en sånn vest, og med DE superdupervide slengbuksene i tillegg:)
Takk for besøket på min blogg!
Ønsker deg en flott kveld:)

ASSA said...

Takk for besøket på min blogg, og da må jeg titte inn hos deg.
Så mye lekker strikking du lager, ble helt nostalgisk av vesten din og sier det samme som mammamiia ;)
Og den fiskelua di den var morsom, jeg tror jeg må lage den til mitt barnebarn han hadde nok likt en sånn en ja, Takk for meg jeg kikker nok innom senere også.

Anonymous said...

Irriterende å slippe opp for garn, bra du hadde andre prosjekter liggende da. Vesten ble flott den! :o)

Anonymous said...

Tack för din hälsning! Så fina votter och vest du lagar=)

Sommertid said...

Det å slippe opp for garn er noe herk...men...du fant da noe annet å gjøre...slikt gjør jeg også...alltid noe på pinnne...må jo passe på at de ikke ender opp som UFO..he he ..God tirsdag til deg.

Anonymous said...

Kul vest, den så ut til å passe perfekt :)

Villblomsten said...

Så mye fint du strikker !!
Kjempeflott vest !!

Villblomsten said...

Så mye fint du strikker !!
Kjempeflott vest !!

frksnupp said...

Veldig fin vest! Ha en fin uke =)

turvid said...

Åh - for en fin vest. Kjempelekker!

Anonymous said...

Så fin den vesten ble! Jeg må kanskje kjøpe meg den boka!
Ha en nydelig dag :)

Tino said...

Så stilig vest, den kunne jeg tenkt meg også.
Ønsker deg en fin uke :)

Hannes hage said...

Vest er bare så tøft, og din er virkelig stilig.

Anonymous said...

heia, takk for besøket i bloggen min. småtrolla er ei uke nu og vi skal ta nye bilder i dag, så da kommer det nye snuter på bloggen min i morra.

den vesten så skikkelig god ut.
godt med noe som varmer over ryggen her i vinterland.

ha en flott dag videre.

Anonymous said...

heia, takk for besøket i bloggen min. småtrolla er ei uke nu og vi skal ta nye bilder i dag, så da kommer det nye snuter på bloggen min i morra.

den vesten så skikkelig god ut.
godt med noe som varmer over ryggen her i vinterland.

ha en flott dag videre.

Monica said...

så utrolig stilig vest du hadde laget, den likte jeg kjempegodt!! Du strikker jo kjempemye lekkert!! ha en videre fin dag