Wednesday, November 25, 2009

Traditional Sweater

Jeg er ikke noe spesielt glad i å klippe i strikketøyet mitt, og det er i utgangspunktet det man skal på Marius-gensere. Men så fant jeg ny oppskrift med raglanfelling, og da var det greit å strikke Marius på bestilling. Det har allikevel tatt litt tid, for så gøy er det faktisk ikke å strikke glattstrikk i en farge. Her er den ferdig, men ikke blokket på meg. Strikket i alpakka og størrelse M.

I'm not very fond of using scissors on my knitting, which is usually the way to knit this traditional Norwegian sweater called Marius. But I found a new pattern with raglandecreases instead, and that's why I accepted to knit Marius for a friend. It has taken a bit of time, and I can't say that knitting stockinette stitch with one color for a period of time is a bit overrated if you ask me. Here is the finished sweater, but it's not blocked yet. I used alpacca and it's knitted in size M.

15 comments:

Frk. Chilli said...

Knallfin!!!! Jeg har en langsiktig plan om en sånn en til meg selv en gang:) Men det er ikke glattstrikkdelen som bekymrer meg,det er heller mønsteret. Men lekker var den:)

Sylke said...

Det ble en fin genser!

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.
Bare en liten rettelse til englemønsteret, har akkurat oppdatert og rettet feilen, kanskje du har fått med deg rettelsen? Hvis ikke: jeg glemte et lite punktum under delen "picotkant", det skal være 1 lm, 1 kjm i 2.m. Det er nå rettet i mønsteret på bloggen min :)

Turid said...

Enig, å klippe i strikketøyet er kjempeskummelt! Så fin Mariusen ble med rundfelling. :)

Takk for hilsen på bloggen min!. :)

Anita K said...

Jeg klipper ikke hvis det ikke er absolutt påkrevet, og det er det sjelden..jeg unngår klipping så langt jeg kan. Mariusen din ble kjempefin!!! Synes du har vært kjapp jeg, og så vet jeg hvor fort du strikker.. Turbo-jenta, skulle tro at det var du som var fra Spydeberg :) Ha en flott dag, klemmer i fleng

Marihøna said...

Har bare en ting å si: Lekker!!!

Hanne said...

Å, så flott den er! Klassisk og fin.

hobbyvenn said...

kjempefin genser. Så flink du er.

medina said...

Du har fått Mariusen din skikkelig fin, og den passet jo perfekt.

lise said...

Nydelig genser, og hurra for moten som sier rundfelling igjen!

charlotte said...

Så flott den var, og så deilig at den er i alpakka! Det må ha vært litt av et arbeid å strikke den.
Ha ei fortsatt fin helg!

FrkSnupp said...

Så fin den ble! Når jeg blir ferdig med Marius til mannen skal jeg hive meg på den med rundfelling til meg selv =)

linejinta said...

verdens fineste genser til verdens fineste jente

Kine said...

Ser at det er et år siden du postet dette, men sitter og googler etter oppskrift på mariusgenser, og jeg synes dette var den finesete versjonen jeg har sett hittil, så lurte på om det er mulig å få oppskriften? :)

Anne said...

Heei! For en nydelig genser, det må eg virkelig si. Har lett lenge etter oppskrift jeg også, men har aldri funnet en oppskrift til en genser som er så fin som denne! Så er det noe mulighet for å få oppskriften?

Anonymous said...

I think this sweeter doesn't look like a Marius, it looks a round Icelandic pattern better. In any case, beautiful!