Wednesday, January 21, 2009

Big Foot? Godzilla?

Jeg var på SnB i Oslo for en uke siden. Da lærte jeg meg å legge opp og strikke sokker fra tåen og opp på to rundpinner. I går var tiden for å lære hælen. Det gikk bra og jeg fikk til hælen. Jeg strikket ivrig i vei. Vel hjemme så jeg at jeg hadde vært litt vel ivrig og hadde minst en ting til å lære om sokker strikket fra tåen og opp; hvor langt skal jeg strikke før jeg starter på økningene til hæl? Tja, jeg kan ikke si at jeg vet enda, men jeg vet at jeg var altfor ivrig og strikket altfor langt. Sokken jeg startet på passer i alle fall ikke min fot. På tide å rekke opp og prøve igjen.

A week ago I joined SnB in Oslo. There I learned to knit toe-up-socks on two circular needles. Yesterday I learned how to knit the heel. That part went well and I think I understood how to do it. I was eager after learning something new and I knitted and knitted. Back home I realised I'd been too eager and had a thing or two yet to learn about toe-up-socks. How long should I knit the foot befor I start increasing for the heel? That's a question I still need to find an answer to. My first attempt of a toe-up-sock does not fit my foot. Time to frog again.Jeg falt for fristelsen. Før SnB i går tok jeg en tur innom Du Store Alpakka, for den nye måten å strikke sokker på krever flere gode rundpinner. DSA har Knit Picks sine rundpinner. Problemet er at det er så mange andre fristelser der også. Endte opp med to mønsterhefter og åtte nøster Mirasol i tillegg til to rundpinner. Ja, ja, det hjelper kanskje ikke å fortelle at jeg har planer for nøstene?


I was led into temptation. Before SnB yesterday I made a trip to Du Store Alpakka, because the new way of knitting socks demands new circle needles. DSA have Knit Picks' circle needles. The problem is that the yarn is so delicious and practically screams at you; take me home, please take me home with you. I ended up with two pattern pamphlets and eight skeins of Mirasol in addition to the two circle needles I actually went in there to buy. Well, well, does it help to tell you I have plans for all the skeins?

Tunikaen vokser, og jeg har lagt bort bolen og startet på første erme. Måler og prøver for å få det til å passe. Liker ikke for lange ermer, men de må ikke bli for korte heller. Litt vanskeligere å måle siden jeg forandrer oppskriften til raglanfelling. Nærmer meg ferdig. Jeg gleder meg til å bruke denne tunikaen.

My tunica is growing, and I have started knitting the first arm. I'm measuring and trying it on to get it to fit me. I don't like the arms too long, but they can't be too short either. It's a bit hard to get it right since I changed the pattern to raglan. But it's almost finished. I'm really looking forward to wear this tunica.

16 comments:

Anonymous said...

Det hadde kanskje vært lurt å måle foten på et eller annet tidspunkt ja... ;) Men det er jo smart å strikke tå opp, blir liksom litt mindre kjedelig.

Anonymous said...

Tack för din hälsning, jag stickar en kofta=)
Så fin din tunika ser ut att bli och de där sockarna också, kul att lära sig ett nytt sätt att sticka sockar!

karna said...

Mitt store spm er hvordan hæl strikket du? ,-) Tunikane blir spennende å se ferdig, og pene garnnøster fortjener et godt hjem.

turvid said...

Jeg strikker bare tå-opp for tida, men hvor langt man skal strikke før hælen er veldig avhengig av hvilken hæl man strikker, så jeg har ikke noe fasitsvar på det. Åssen hæl har du strikket?

Elisabet said...

Hei. Tå opp sokker er moro. Og litt feil må man regne med første gangen. Nydelig farge på tradisjontunikaen din.

Akvarella said...

Hallo, takk for hyggelig hilsen i bloggen min.
Nydelig farger på sokkene dine, du er ikke allene om å måtte rekke opp i ny og ne.Det er det vi lærer av.
Flotte farger på det garnet du kjøpte også, det er gøy med nytt garn.

Hønehuset said...

Mirasol er et knalldeilig garn! Spent på planene dine.

Mariann said...

Mål i forhold til den sokken du har som er strikket motsatt veg. Det gjorde jeg første gangen. Det viktige er at du starter økningen for kilen på siden i tide.

Dessuten - ikke så veldig mye å ta opp da og sokkene blir fine - sånn etterhvert da.

Anonymous said...

Så flink du er som strikket tå-opp!! Det har jeg gjort en gang og fant ut at det var greit, men har siden glemt hvordan det var!
Tunikaen kommer til å bli veldig lekker!

Anonymous said...

Så gøy å lære seg å strikke sokker fra tåen og opp.Jeg har lyst til å lære meg deg etterhvert jeg også.
Flott garn du har brukt på sokkene.

Monica said...

heisann!! takk for mange fine kommentarer på bloggen min og for at du har en flott og kreativ blogg! Ligger en liten overraskelse til deg på bloggen min!!

Anonymous said...

Sokkene dine ser ut til å bli kjempefine.

Laila said...

Kjekt å lære nye ting. Tror nok det er en veldig grei måte å strikke sokker på, selv om jeg aldri har prøvd.
Du har en fin og inspirerende blogg:)
Ha en god helg!

Glastrikk said...

Sokkene blir nok fine til slutt :) Uff det er skummelt å gå innom garnbutikkene, men uansett garnet er jo bare lekkert, så blir sikkert til noe fint!

Anonymous said...

Lur måte å strikke sokker på, det er jo supert for å være sikker på å få nok garn. Og neste gang vet du når du må starte på hælen, da går det sikkert som en drøm!

Ha en fin helg!

nragnhild said...

Hei! Gleder meg veldig til å se tunikaen ferdig :)
God helg, det ligger en liten ting til deg i bloggen min :)