Saturday, January 24, 2009

My first pair of toe-up socks knitted with circular needles

Jepp, mine første tå-opp-sokker strikket med to rundpinner er ferdige. Fikk rekt dem opp og startet ganske mye før med økning til hælkile. Selve hælen gikk mye bedre denne gangen enn på Godzilla-sokkene, også. Strikket vridd rett akkurat i skjøten og det ble penere. Har brukt Regia Fasett og er veldig fornøyd med fargene.


Yup, my first toe-up-socks knitted with two circular needles are finished. Had to frog the first attempt, but then I learned to start the increasing for the heel a lot earlier. Knitting the heel was so much easier this time than the attempt with the Godzilla-socks as well. I knitted through the back loop when I knitted two together at the heel and the resault was a lot better. I used Regia Fasett and love the colors.


Når man får dilla, så får man dilla. Det passer bra at jeg har noen sokkepar planlagt på julegavelista til neste år og i tillegg burde strikke noen par i god tid før jul også. Har allerede startet på et nytt par fra tåen og opp med to rundpinner. Denne gangen i Sisu Fantasy og i Retro rib-mønster fra boka Favorite Socks Interweave.. Sokkene er ikke strikket fra tåen og opp, men mønsteret er enkelt og ingen sak å snu det.


When you get hooked on something, you're hooked. And it's the right time to get hooked on knitting socks at the moment. My Christmas present-list for next Christmas has some socks listed and I have several socks planned as well. I'm knitting a pair of Retro Rib socks from the book Favorite Socks Interweave. The pattern is not toe-up, but it's easy to make the adjustments.


Jeg har strikket en lue. Skulle vært en bursdagsgave, men fant ut at bursdagsbarnet var eldre enn jeg trodde. Ender i kurven med gaver. Lua er i størrelse to år og er strikket i alpakka fra Drops.


I have knitted a hat. It was supposed to be a birthdaygift, but I was wrong about the birthdaykid's age. The hat is knitted in size two years and the kid turned six. Oh, well, it goes into the bag of gifts. It's knitted in alpaca from Drops.
Jeg har også fått en bok i posten, fitted knits. Noen fine oppskrifter i den, så nå må jeg bare strikke for harde livet slik at jeg kan starte på en av oppskriftene i boken.
I have also received a book in the mail, fitted knits. A couple of nice pattern, so I have to knit fast to finish my planned projects so I can start on one of the patterns from the book.

Jeg har fått to awarder. Tusen takk til Ragnhild og Marihøna! Det er veldig koselig! Jeg har egentlig fått en award til, men den kommenterte jeg på i går, men teflonhukommelsen min klarer ikke finne den igjen. Får lete litt før jeg får blogget den. Det er mange awarder som gis ut for tiden, så jeg velger å gi disse to til alle som er innom her og har lyst til å ta den med seg.
25 comments:

Veronika said...

Tå-opp sokker ser jo kjempelurt ut, enten strikker man til garnet tar slutt eller til man er fornøyd. God helg!

Ruth@ said...

Hei på deg...
Herlig farge, må prøve tå opp sokker snart jeg også...leser og leser så det kommer vel til em gammel dame en dag....
Ha en fin helg...

moni said...

Så gøy at du får så mange awarder!! Vel fortjent!! Tå opp sokkene så kjempelure ut!! den siste awarden er fra meg!! Ha en videre fin helg!!

irenesol said...

Grattis med tå-opp-sokker. Ble kjempefine! Tusen takk for gratulasjon i bloggen min. Vi sees snart :)

Inghild said...

Tå-opp-metoden er jo genial, med det at man kan bruke opp alt garnet. Du får det jo pent også, det gjør ikke jeg ;-)

Frk. Chilli said...

Ser så greit ut og strikke sokker fra tå og opp. Må kanskje lære meg det. Fargene du hadde brukt var kjempefine:-) Og ang fiskelua, ikke bare er den kul, den er morsom og strikke også...

turvid said...

Kjempefine tå-opp sokker!

Jeg strikker bare fra tåen og opp for tiden, synes det er veldig greit.

Fortsatt god helg!

Habitata said...

Jeg er på jakt etter strikkebøker om dagen. Kjenner jeg klør etter kjøpe meg noe, så legg gjerne ut noe mer om hva du synes om boka di!

Wenche said...

Flotte sokker i fine farger.likte luen du har laget godt også.

sipusa said...

enig i at tå-opp sokker er bra saker, selv om jeg strikker dem en og en med 30cm rundpinne da;-)

daria said...

er ikke det vanskelig å strikke sokker slikt?jeg må nok prøve det en dag jeg også.

bentesroterom said...

Tå-opp er genialt!

trulte said...

Kjempefine sokker. Må nok lære denne måten å strikkesokker på. Virker så enkelt og praktisk.

Mmmarianne said...

Lekre sokker! *løperutforikkeåblifristetavtå-opp-dilla*

Ha en fin uke!

mluni said...

Nydelige farger. Tå-opp er genialt hvis man er usikker på om det er nok garn eller gjerne vil bruke opp alt garnet.

vis2vas said...

Vet så inderlig vel hvordan det er å få dilla med en ting eller 2! Nå er det Fiona som er hit her hos meg, har strikket 2 og er straks ferdig med nr 3. Jeg kjøpte oppskriften tirsdag, tror jeg....

roterommet said...

Jeg digger de stripete sokkene dine.

Anlen said...

Flotte sokkar! Eg har enno ikkje lært meg å strikke tå opp, så eg må vel snart berre prøve...

LivM said...

Flotte sokker du har strikket, og det er smart å strikke fra tåen. Boken din ser spennende ut. Gleder meg til å se hva du skal lage fra den!

Bente said...

Så fine sokker! Knæsje farger, sånt blir man glad av!

Synnøve said...

Hei! For at vi alle skal kunne dele enda mer av vår strikkeglede har jeg opprettet en nettside, www.strikkeportalen.no, hvor du som blogger kan tipse andre om bloggpostene du legger ut. Du strikker jo så mye fint og jeg må takke for all inspirasjon! Jeg håper at mange vil bruke portalen slik at enda flere får glede av din blogg. Hilsen Synnøve

Felisi said...

Se der ja, det ble jo fine sokker til slutt! ;o)
Har strikket tå opp bare en gang tror jeg, det var første gang jeg strikket etter engelsk oppskrift. Gikk fint det, men hælen var ikke så avansert som den du har strikket...

jsv said...

Fine sokker!

Og det er fint med diller, tror alle jeg kjenner kommer til å få noe tovet til jul/bursdag i år*fnis*

lise said...

Så mye flott! Sokkene ble veldig fine, herlig garn.

LØB said...

Har ikke prøvd den metoden selv, men du har fått fine sokker! Ha en riktig god helg, da!