Thursday, August 06, 2015

Strikk og lytt

Siden det fortsatt er sommer i følge kalenderen, så hadde Deichmanske bibliotek i Oslo flyttet Strikk og Lytt til Sukkerbiten. Så varmt og deilig var det ikke, men ikke veldig kaldt heller. Allikevel blåste det nok til at jeg så mange strikkende damer med ullkofter på. Damen fra Deichman leste fra Sommerboken av Tove Janson, en bok jeg ikke har lest, men som jeg har tenkte på å lese en stund. Kanskje jeg skal bruke høsten på å lese den? Vi fikk også høre fra en annen bok av henne, men den husker jeg ikke navnet på. Til slutt ble det lest fra Syndere i sommersol av Sigurd Hoel. Det er det som er med Strikk og lytt, jeg får så lyst til å lese. Jeg har lest Syndere i sommersol, men det er en god del år siden, og jeg fikk lyst til å lese den på nytt igjen. Det er som vanlig koselig å lytte på noen som leser, selv om jeg må innrømme at det krever mer konsentrasjon fra meg enn om jeg leser selv. Også må jeg si at jeg gleder meg til Strikk og lytt er tilbake i Hovedbibliotekets lokaler igjen, siden det er gode lenestoler bl.a. der. På Sukkerbiten var det kun plaststoler, men det er nå meg og alderen som truer. Strikketøyet var Marius-genser i Drops alpaca på 3,25 mm, og jeg fikk strikket et godt stykke på første erme. Hyggelig selskap og koselig arrangement, i alle fall.

I går ble jeg også ferdig med et par sokker i Opal. De er strikket i str.38 på pinne 2,5 mm. Tror det er fjerde paret jeg strikker i Opal med denne fargekombinasjonen.
 Knit and listening or Knit and drink? 
 Here's my Marius sweater. This is the yoke. I knitted a couple of cm on the yoke before I started the first arm.


Since it's still summer according to the calendar, the library in Oslo moved Knitting and listening to Sukkerbiten. It's not that hot and warm, but not too cold either. Anyway it blew enough that I observed many knitting ladies wearing woolen jackets today. the lady from the Library read parts of The Summerbook by Tove Janson. It's a book I haven't read yet, but one I've wanted to read for a while. Maybe I should read it during the fall? We also listened to a part of another book by her, but I can't remember the name of it. At the end we listened to Sinners in Summertime by Sigurd Hoel. I read that book years ago, and of course I felt the urge to reread it. It's real nice listening to somebody reading for you, but I have to admit it takes a lot of concentration from my side to listen carefully. and I have to admit I look forward to Knitting and listening is back at the location at the library again. They have decent chairs there, and at Sukerbiten there's only plastic chairs. I know that's the age kicking in. My knitting tonight was Marius sweater in Drops alpaca on needles 3,25 mm, and I knitted a good part of the first arm. Nice company and nice arrangement, at least.

Yesterday I finished a couple of socks in Opal. They are knitted in size 38 on needles 2,5 mm. I think they're the fourth pair I knit using Opal in this particular color combination.

5 comments:

Monstermønster said...

Takk for sist, det ble et kort, og hyggelig møte!

amylin said...

Veldig koselig! Vi møtes forhåpentligvis litt mer til høsten og får skravlet litt mer også.

Aase said...

Den andre Tove Jansonboken var "Billedhuggerens datter"

amylin said...

Takk skal du ha, Aase!

mimouna said...

Det hørtes veldig koselig (og litt kaldt!) ut. Jeg hadde nok også foretrukket en god lenestol inne, men forstår at de prøver å strekke ute-sesongen litt.