Friday, August 07, 2015

Rainbows

Jeg har vært så heldig å få meg en ny kjole. Sydd av flinke Gry Hege. Skal linke til bloggen hennes når Woolspire er oppe og går igjen. Hun fikk noen nøkkelord fra meg i forhold til regnbuer og farger. Denne kjolen er resultatet, og jeg er superfornøyd. Kommer helt klart til å bli en favoritt.

Jeg har ryddet i strikkekurven min. Det trengs med jevne mellomrom. Strikkekurven min er egentlig en firkantet puff med et lokk på toppen. Meningen er at det skal være mulig for meg å ha strikkeprosjekter i stua, legge på lokket slik at ikke garn og prosjekter flyter rundt i stua. Jeg sa meningen er, sa jeg ikke? Det er jo ikke alltid slik at det skjer i praksis. Det hender nemlig at garnnøster vandrer fra garnlageret og inn i stua, spesielt i planlegginsstadier hvor farger og garntyper matches med oppskrift. Det er ikke alltid garnnøstene vandrer tilbake til garnlageret igjen. Det hender også at det blir mange prosjekter på en gang. Etter en opprydning i strikkekurven min, fant jeg alle lappene til teppet jeg startet med i påsken. Jeg har mange lapper, men har fortsatt en god del lapper igjen å hekle. Nå har jeg regnet ut at jeg må hekle 24 lapper til med blått ytterst og 22 lapper til med grått ytters. Og jeg orker ikke en gang tenke på hvor mange lapper jeg må sy eller hekle sammen. Jeg fant også ut etter denne opprydningen at jeg har kun tre prosjekter på pinnene. Teppet, Marius-genser og et sjal. Da er det vel på tide å legge opp en haug med nye prosjekter? Jeg skal det. Jeg skal bare vente til mandag før jeg legger opp til noe nytt. Årsaken til det? Jo, jeg er strikkenerd og litt konkurransemenneske. Jeg er med i Hogwarts on Ravelry som tidligere sagt, og neste Rotation der starter til mandag. Jeg får flest poeng om jeg venter til mandag før jeg starter med noe nytt og gjør dem ferdig i løpet av en viss tidsfrist.I've got a new dress. Made by Gry Hege. I'll link to her blog when Woolspire works again. She got some key word from me, rainbow and some colors. This is her result. I love it! It's my new favorite dress.

I tidyed up in my knitting basket again. I need to do that periodically. My knitting basket is really a square stool with a lid on the top. The purpose is to keep knitting projects in the living room without having yarn and projects all over. I said the purpose, didn't I? It doesn't always happen like that. It might be some skeins of yarn wandering from the stash to the living room, especially when I'm planning projects where yarn and colors have to be matched with a pattern. Maybe some of the skeins doesn't wander back to the stash but just remains in the living room. And maybe sometimes I knit on several projects at the same time too. After today's tidying I found this blanket I started during Easter. I have crocheted a lot of squares. I figured out I still have 24 squares where grey is in the middle and 22 squares where blue is in the middle. I don't even want to think about how many squares I have to sew together or crochet together. I also discovered I have only three projects on the needles right now. The blanket, a Marius-sweater and a shawl. About time to cast on a lot of new projects, right? I am, but I'm going to wait until Monday. Why? Because I'm a knitting nerd and a bit competitive. I'm in Hogwarts on Ravelry and the new Rotation starts Monday. It gives me most points if I wait until Monday before I start something new and if I finish it before a certain time limit.

2 comments:

mimouna said...

Fin kjole! Og en strikkepuff i stuen hørtes smart ut. Er stadig på jakt etter lure løsninger for å skjule litt av garnlageret og de påbegynte prosjektene. Blir litt sterk kost for resten av familien å se alt på en gang, hehe. Og spesielt når de setter seg på spisse pinner i sofaen.

amylin said...

Ja, spisse pinner i sofaen er ikke alltid så smart. Var nok tanken bak strikkepuffen som var en gave.