Sunday, November 15, 2015

Lille venn

Denne har jeg holdt på en god stund, og egentlig en god stund lengre enn jeg trodde. Det tar litt tid å strikke mye og langt på pinne 3 mm. Dåpskjolen ble i alle fall ferdig i tide til dåpen. Oppskriften er laget av Marthe Helgetun, og hun har brukt et belte fra sin egen brudekjole. Siden denne kjolen er strikket til en kollega, og hun ikke hadde belte fra brudekjolen sin, måtte jeg ut på leting. Fant et belte tiltenkt en brudekjole på en brudebutikk i Oslo. Prisen var alt annet enn liten, men mottaker av kjolen ville gjerne ha beltet. Det ble veldig fint, om jeg skal si det selv. Det er noe med dette designet, det krever et iøyenfallende belte, ellers tror jeg kjolen ville blitt ganske så anonym og kjedelig. Selve kjolen har et bærestykke i perlestrikk og skjørtet er i glattstrikk. Ingenting fancy med andre ord. Jeg har brukt knapper fra Snella og Petronella, for de er så søte og så er de laget av en lokal butikk. Sånt har jeg litt sansen for, som mange andre. Garnet er Drops Baby Alpaca Silk. Selve kjolen veier 366 g, og lua som jeg strikket til, veier 34 g. Jeg brukte silkebåndene fra beltet til bånd på lua. Håper at dåpen nå er vel gjennomført og at kjolen og lua passet dåpsbarnet.

This is a Christening dress for one I'm working with. I used Drops Baby Alpaca Silk on needles 3 mm. The belt is bought in a wedding store to a larger prize than I expectet. The buttons are from Snella & Petronella. The dress weighs 335 g and the hat weighs 34 g.

3 comments:

mimouna said...

Mye arbeid på pinne #3! Men så har de fått et plagg som kan gå i arv til flere generasjoner. Kjolen er jo både tidløs og kjønnsnøytral. Nydelig!

Elisabeth said...

Nydelig! Dette er et stort stykke arbeid :)

Birgitte said...

For en flott dåpskjole!! Blondebeltet var helt perfekt til :)