Saturday, February 04, 2012

Fingerless mittens

Jeg er så heldig at jeg har snille venner som gjerne lar ting gå i arv. En fantastisk ting! Skisko, skøyter og staver er på vei hit, så da var det i grunnen bare å finne ut noe som kunne gjøres i gjengjeld. Gjenbruk er en flott ting av flere årsaker. Som takk skal min snille venninne få et par pulsvarmere. I grunnen mye mindre enn  det jeg føler at jeg har fått fra henne, men jeg får gi noe videre og fortsette gjenbruk ved å gi ting som er for lite til ungene videre til noen andre som trenger det. Pulsvarmerne er strikket i Sisu på pinne 2,5 mm og jeg har brukt dette mønsteret, Mitt Envy. Det var et enkelt mønster og kjappe å strikke. Tror tulla i huset også har lyst på sånne, så jeg får finne en måte å få dem mindre i størrelsen på.                             

I'm so lucky I've got nice friends who let things be recycled. It's a fantastic thing! Skishoes, skates and ski polls are on their way to my house, and I had to find something to give back. Love when you can recycle things of several reasons. My friend's going to get a pair of fingerless mittens. It's a lot less than I feel she earns, but I'm going to recycle some of my kid's stuff to repay the favor too. The fingerless mittens are knitted in Sisu on needles 2,5 mm and I've used the pattern Mitt Envy. It was a fast and easy pattern to knit. I believe my daughter really wants a pair too, so I have to figure out a way to make them smaller.

Jeg har også startet på et hekleteppe, og jeg vet at jeg absolutt ikke burde. Det var bare så fristende. Endte opp med å love et teppe til mine foreldre i julegave, så jeg er litt på etterskudd. Heldigvis er disse lappene, Fox's Simple Heart Square, veldig lette og kjappe å hekle. Kan si jeg ikke gleder meg til monteringsjobben, men enn så lenge hekler jeg lapper og fortrenger både montering og festing av tråder.

I've also started a crocheted blanket, and I know I shouldn't. It was just too tempting. I ended up promising my parents a blanket for  Christmas, so I'm a bit delayed. Luckily the squeares, Fox's Simple Heart Square, are easy and fast to crochet. I don't look forward to sewing all the squares together, but I'm not thinking of that job yet.

7 comments:

siwi said...

Så fine de ble, likte mønstert godt. Må nok notere meg disse som et fremtidig prosjekt!

Snuppesnella said...

Ååå det blir kjempefint !

Men duuuu.. fest trådene etterhvert. ;) Jeg angret på at jeg ikke hadde gjort det iallefall ! Argrr.

Snuppesnella said...

Ååå det blir kjempefint !

Men duuuu.. fest trådene etterhvert. ;) Jeg angret på at jeg ikke hadde gjort det iallefall ! Argrr.

Unknown said...

Hey. Kom helt tilfældigt ind på din blog og er helt benovet over så fine ting du får lavet, så det er sandelig ikke sidste gang jeg kigger forbi.

Strikkelena said...

Så fine pulsvarmere, de blir nok mottageren glad for. Og det ser ut til å bli et veldig fint teppe.

LivM said...

Flotte pulsvanter og ja, det er virkelig smart med gjenbruk!
Lykke til med teppet som ser ut til å bli flott!

Fruen said...

For en flott blogg!


Jeg ville bare takke for en fin kveld med deg og de andre jentene på strikkekafé :)

Ville egentlig bare opplyse om at det ikke går an å registrere seg på hobbyboden, "Beklager det er ikke tillat å registrere seg her !! Mer info kommer ;) " Såeh. What to do?

Gleder meg allerede til neste strikkekafé ;)

Tjohei.

Sylvia Marita/ Tefruen