Friday, March 13, 2009

ABC i ord og bilder


B for bøker.

Bøker er de stilleste og mest trofaste venner, de er de mest tilgjengelige og kloke rådgivere, og de mest tålmodige lærere.
Charles W. Eliot

Bøker har alltid vært noe jeg har brukt mye tid på. Det er fortsatt viktig med bøker, selv om jeg ikke er den bokslukeren jeg har vært tidligere. Jeg elsker å forsvinne inn i en annen verden, drømme meg bort, bli engasjert, bli glad, trist eller irritert. Bøker engasjerer.

Jeg leser alltid flere bøker samtidig. Det er omtrent som med forskjellige strikkeprosjekter. Jeg har en bok til å lese på toget, en på senga, en i sofaen, en til godt humør og en til dårlig humør. Den siste boka jeg leste ferdig er Cecilia Samartin med Drømmehjerte. Jeg likte boka, likte den stemningen boka ga meg og personene hun skildret. En annen bok jeg virkelig er glad i, er Øst for Eden av John Steinbeck. Det er evighet siden jeg leste den, men jeg har ingen planer om å lese den igjen. Jeg er redd for å bli skuffet hvis jeg leser den om igjen. Den gangen jeg leste boka, ble jeg så fenget av den og syntes den var så fantastisk. Gjemmer følelsen jeg fikk da jeg leste boka. Etter Wally Lamb skal jeg gi meg i kast med The Book Thief av Markus Zusak.

14 comments:

Petunia said...

Det var sanne ord du åpnet med her. Bøker er unike. Jeg elsker bøker og kunne lese. Jeg husker da jeg klarte å lese min første bok. Det var som en ny verden åpnet seg for meg....
Flott "B" bidrag!!!

RuneE said...

Bøker er noe av det beste som fins - har du en god bok, så klarer du deg alltid. Jeg ser du er glad John Steinbeck du også, men mine favoritter er The Grapes of Wreath og Cannery Row.

Lise H said...

Jeg tenkte også på bøker som løsning på B-bildet, men havnet til slutt på bibliotek. Flott B!!

marteks said...

Denne B'en likte jeg godt. Er helt enig i at bøker er unike og trofaste venner. Både jeg og mannen min er så glad i bøker at vi har omdøpt gjesterommet til bibliotek fordi de fleste bøkene er der. Når vi får hus (om det nå noen gang skjer) skal vi ha et ordentlig bibliotekshjørne med gode lesestoler :)

Ønsker deg en god lese-uke!

Gamleheksa said...

Bøker er bra. Det må man ha massevis av.

Ha ei flott uke!

Kathrine said...

Å ja! Er det noe vi har her i huset, så er det bøker. Det leses på do, på badet, soverommene, stua,kjøkkenet, loftstua...Kort sagt, noen tusen flotte bøker:)

Takk for kommentar i fotobloggen min. Og er så enig, brann er mareritt. Har som 11 åring opplevd en fjøsbrann, det setter endel spor. Og for snart to år siden hadde vi tilløp til brann i kjelleren.
Har mange ganger ligget og tenkt rømningsveier, alternativ fluktveier osv..Ett sant mareritt.

Ønsker deg iallefall ei god uke:)

Marihøna said...

Du har valgt en flott B. Jeg elsker også bøker, men har dessverre så alt for sjelden tid til å sette meg ned i godstolen med en bok. Men jeg har begynt å høre mye på lydbøker når jeg er ute og går, når jeg lager middag, sitter og strikker osv.

Ha en fortsatt flott uke!

PS Kommer nok ikke på onsdag da mannen er bortreist :(

Strikkelise said...

Rart det der med ting som har gjort inntrykk på en. Ofte er det best å la minnene være i fred. Gjensyn oppfyller ikke alltid forventningene :)

Ruth said...

Takk for kommentaren i bloggen min. Jeg leser bøkene mine om igjen og om igjen, jeg finner alltid noe nytt og jeg tror nok ikke Steinbeck vil skuffe.

Og jeg må jo si at jeg syns du har valgt en flott B ;)

Ha en fortsatt fin uke.

~♥~ Monica S said...

Flink du.. klarer bare å konsentrere meg om en bok om gangen... BEAMISH.. ligg sørvest for Newcastle.. ca. en halv-en time med buss. :-) KOSELIG DER:: skulle hatt med tid!!! (OG MERE PENGER:: DET VAR DYRT!!)

Monica

Tor said...

Da video kom ble det sagt at bøkene kom til å dø. Heldigvis var det feil! Som det har blitt sagt. Ryktene om min død er sterkt overdrevet. La oss håpe det samme fortsetter å gjelde for bøkene i all fremtid!

Evami said...

Er så enig med CHW,men det er lite lesning her hjemme. Småbarn er årsaken til det,men kommer nok sterkere tilbake. B er defintivt for bøker:)

ArneA said...

Takk for besøket.
Må innrømme at når det kommer til strikking er det en annen her hjemme som kan det bedre enn meg.
Hun er faktisk kjempegod!!
Sport derimot er til for å jevne ut forholdet til adictions
:)

John said...

Flott valg for B!