Friday, October 19, 2007

Pay it forward

Har du sett filmen Pay it forward? Rollefiguren til Haley Joel Osment gir en god gjerning til en annen person. Eneste betingelsen at den andre personen får motta, er at den må love å gi noe som betyr noe videre. Et enkelt prinsipp som kanskje ikke er så enkelt allikevel. Noen har nå tatt dette prinsippet og gjort det om til en gave. Jeg leste om det i Pinneguri sin blogg. Prøvde å følge linken noen blogger tilbake, men linker til Pinneguri siden det er der jeg leste om dette. Du som leser her nå, kan også delta.

Dette er formen det er støpt i:
"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."

Vil du delta, legg igjen en kommentar på dette innlegget her. Adresse kan vi ta privat.

Have you seen the movie Pay it forward? Haley Joel Osment's character comes up with a simple idea to change the world. Give three good deeds, the person who receives it must pay it forward. An easy thing but so difficult. Somebody has taken this idea and turned it into presents. I read about it in Pinneguri's blogg. I tracked it for some blogs back, and it is interesting to watch how it's spreading. You can be a part of this.

“I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don’t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week… but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.”

You can be a part of this, just leave a comment here. You can mail me your adress.


4 comments:

Strikk i Ørska said...

Hei. Ja det er en av de nydeligste filmene jeg vet. Både jeg og min datter elsker den, hun kjøpte den t.o.m på film. Den gikk for ikke så lenge siden på tv også,og da satt jeg klistret. Jeg vil gjerne være med på dette:)

Strikk i Ørska said...

Jeg skulle vel spurt,får jeg være med på PIF?
Klem fra trollmor

Anonymous said...

Filmen er kjempefin! Kan je gvære med på PIF?

elisandr said...

Jeg blir så rørt og glad når jeg ser at folk tenker på den måten (akkurat som i filmen), for vi har egentlig blitt altfor innesluttede alle mann. Så her er det en gylden anledning til å gjøre noe med det. Kan jeg få bli sistemann på din PIF-liste ?