Friday, December 28, 2012

Too much? Can it ever be too much?

Da er dette året snart slutt, og som alltid på slutten av et år, kommer det en oppsummering av året. Hos meg kommer det selvfølgelig en oversikt over hvor mye garn jeg har igjen og hvor mye garn jeg har brukt i løpet av året. Garnlageret mitt er fortsatt stort, men det har minket. Jeg mistet oversikten over forbruk og innkjøp i løpet av året pga diverse pc-bytter, men har nå brukt de siste to dagene på å veie og rydde i garnlageret. Flere ting som slo meg mens jeg holdt på. En ting var at jeg faktisk ikke har veldig mye sokkegarn igjen. Nå er det selvfølgelig et definisjonsspørsmål hva som er mye og hva som er lite, men min kasse med sokkegarn er nå kun halv. Det føles lite, fordi jeg ikke lengre kan gå og plukke ut garn til sokker når som helst. Sokkegarnet jeg har igjen nå, er ikke bare garn jeg vil strikke sokker av. Det er garn jeg har tiltenkt sjal eller andre ting. Med rett i overkant av 40 kg garn, kan jeg ikke akkurat klage over lite garn. Når er det for mye? Er det noen gang for mye? Det er jo fortsatt masse nydelig garn jeg kunne tenke meg. Tror i grunnen at jeg bare skal ha som mål å fortsette som i år, strikke opp mer enn jeg kjøper. Det gjør jo ingenting med litt rullering av garnet i lageret. Nøyaktige tall: Garnlageret er nå på: 40,986 kg. Strikket opp i år: 7,807 kg. Ikke så mye som håpet, men mer enn kjøpt inn. Målet for neste år er å strikke opp mer enn kjøpt inn igjen.

This year is almost over, and as always at the end of a year a look back at the year that's past is common. I'm looking at how much yarn I've used and how much yarn I've got left. My stash has decreased and I'm happy about that. I lost control on how much I bought since I've been switching computers a lot this year. When I weighed my stash several of things hit me, one was that I actually don't have that much sock yarn in my stash anymore. How much is too much? That's a definition, I guess. With over 40 kg I guess I don't have a yarn crisis, but my sock yarn box is half full. I can't go and get yarn to knit socks any more, since a lot of the sock yarn I have is yarn I am not planning to knit socks with. It's yarn I decided to use to shawls and other stuff. But I think I've got enough yarn, and even though I still want a lot of new yarn, I guess a change in my yarn is preferable. When is it too much yarn and can it ever be too much yarn? I don't think so, but I'm still going to try to use more than I buy in 2013. Current yarn stash: 40,986 kg. Knitted up this year: 7,807 kg. Not that much, so I hope to knit a lot more in 2013. 


Jeg har også meldt meg inn i noen alonger til neste år. Jeg skal lede DUGG, altså garnslankealongen på Uformelt, men skal også prøve å delta i sokkealongen og luealongen på Uformelt. Det innebærer å strikke et par sokker og en lue i måneden. Mønster blir oppgitt hver måned. I tillegg har jeg meldt meg på 13 in 2013 på Ravelry. Der har jeg satt meg 13 mål som jeg skal prøve å fullføre i løpet av 2013. Mine må for 2013:
1. 13 par med sokker
2. 13 par votter
3. 13 gensere
4. 13 prosjekter til ungene mine
5. 13 prosjekter med garn kun fra lageret.
6. 13 gaver
7. 13 bøker i måneden
8. 13 filmer
9. 13 prosjekter med restegarn
10. 13 hyggelige ting for 13 forskjellige personer hver måned
11. 13 hjemmelagde middager fra bunnen av hver måned.
12. 13 rolige kvelder hver måned
13. 13x13 sit ups hver kveld.

I tillegg er jeg fortsatt innstilt på å klare 104 bøker på 52 uker. Klarte det ikke i år heller, men ganske nærme. Jeg har også meldt meg på 52 prosjekter på 52 uker, men tror jeg skal prøve å gå for 104 prosjekter på 52 uker også. Begge de to siste er ordentlige utfordringer, men det er jo det som er gøy når man må jobbe litt for å klare det.

I signed up for some knit along next year. I'm leading DUGG, destashing at Uformelt.net. I've also signed up for knitting a pair of socks and knitting a hat a month at the same place. A new pattern each month. I've also signed up for 13 in 2013, where we sat our own goals. My goal for 2013 are: 
1. 13 pairs of socks
2. 13 pairs of mittens
3. 13 sweaters
4. 13 projects to my kids
5. 13 projects using only yarn from my stash
6. 13 gifts
7. 13 books a month
8. 13 movies to watch
9. 13 projects using scrap yarn
10. 13 nice things for 13 different persons each month
11. 13 homemade dinners from scratch each month.
12. 13 relaxing evenings each month
13. 13x13 sit ups every evening

I still haven't made my reading goal with 104 books in 52 weeks, so I'm going to work on that in 2013 too. I've also signed up for 52 projects in 52 weeks, but I think I'm going to try to make it 104 projects in 52 weeks. It's not a challenge if you don't have to work to achieve it. 

5 comments:

Hildep said...

Heisann
Jøsses for noen mål du har satt deg. Her må jeg jammen inn avogtil og se hvordan det går med deg.

Ha en fortsatt fin romjul

Hilsen Hilde

Sissel said...

Er virkelig imponert om du klarer alle målene du har satt deg for 2013! Det er virkelig mange:) Gleder meg til å DUGGe, det blir bra:)

Elin said...

Wow! Imponerende liste over mål, men det er morsomt å lage lister og det må være litt å strekke seg etter. Det blir spennende å se hvor mye du rekker. Så flink du har vært til å redusere garnlageret ditt. Deilig å begynne året med å ha det ryddig og oversiktlig i garnlageret. Heier på deg i 2013!

Vibekes lille ullne said...

Du går ikke tom for garn med det første det er sikkert! Jeg veide garnet mitt i dag også og kom til 14 kg. Mindre enn jeg trodde, men har bestilt litt fra drops og Holst, så runder vel 15 tenker jeg.

Fidus said...

Ja, ja- du er jo ferdig med garnlageret om en 5-6 års tid, forutsatt at du ikke kjøper noe nytt. Neidan, litt tøysete her. Koselig med garn, og motiverende med alonger! Vi snakkes uansett på Oslotreffet, om ikke før.
Ha et riktig godt nyttår!