Wednesday, March 10, 2010

Tomten

Det er en god stund siden mannen ønsket seg Tomten som BrooklynTweed strikket den. Jeg kjøpte garn, men det ble liggende. Fant ut at jeg måtte strikke en prøvelapp før jeg startet på jakke til mannen. Tok fram garnet jeg kjøpte i Riga og startet. Jeg har gjort endringer, og Tomten som jeg har strikket den er ikke modular. La opp flere masker og har strikket ermene lengre. Jeg tror den endte opp som en størrelse 3-4 år.

It's a while since my husband said he would like Tomten the way BrooklynTweed made it. I bought the yarn, but it got stashed with all the other yarn. I found out I had to make a test before I started on the jacket for my husband. I dug out the yarn I bought in Riga and started. I've made changes and the Tomten I knitted is not a modular one. I casted on more stitches and knitted the arms longer. I guess it's about a size 3-4 years old.Jeg har også blitt med på sokkegalskap, Sock Madness 4. Der blir mønster på sokker publisert og man skal fortest mulig strikke et par etter mønsteret. Etter hver runde ryker noen ut og til slutt er det en vinner. Jeg har ingen ambisjoner om å vinne, men jeg håper å komme lengst mulig. Det første sokkeparet er sokker strikket sidelengs, og det har jeg aldri gjort før. En enkel oppskrift når jeg først skjønte logikken. Har strikket første sokk og startet på nummer to. Strikker i Meilenweit.

I have also joined the Sock Madness 4. A pattern is published and you have to knit a pair of socks after that pattern as fast as you possible can. After each round some are out and at the end one is the winner. I don't think I can win, but I hope to get as far as possible. The first pair of socks are socks knitted sideways, and I've never done that before. It's an easy pattern when I understood the logic. I've finished sock number one and started sock number two. I use Meilenweit.

13 comments:

nragnhild said...

Hm, pussig mønster, kult med variasjoner! :) (Og om noen på jobb syns jeg ser rar ut der jeg sitter og skakker på hodet helt inntil skjermen for å se hvordan det her _egentlig_ er strikka, så får de bare synes det :p )

Lykke til med sokkegalskapen! :)

Frk. Chilli said...

Så fin Tomten var:) Og en litt pussig måte å strikke sokker på ja, men kule ble de:) Lykke til i Madnessen:)

reSIRIkulert said...

Jakken var knalltøff!
Og sokkane kan eg ikkje anna enn å misunna - dei hadde teke seg godt ut på mine føter ;o) men trur nok eg må strikka ei stund til før eg tek på med slikte mønster :oP
Ynskjer deg lukka til med sock madnessen!
Siri

Hanne said...

Herlige plagg i glade farger!

Anita K said...

Lykke til med madnessen, så fort som du strikker er du vel en av favorittene til å vinne :) flotte farger på jakka! Gleder meg til å treffe deg igjen, bare en uke igjen nå :) Klemmer i fleng

Wenche/chawo said...

Jakken var kjempefin ,flotte farger i den.Likte sokkene godt også.

Torunn Skjärstad Moen said...

Utrolig flotte sokker! Med god hilsen fra Asterix.

ida said...

Kjempekule sokker! de fargene var bare utrolig lekre.. Sånt garn har jeg også lyst på!

sol said...

Stilige sokker! Jeg har aldri strikke noen sidelengs, men har sett mane fine, så det må kanskje prøves.

Anonymous said...

Åhoi! Det ble jammen tøft! Tvi-tvi med Madnessen, da!

Hege said...

Knallfin jakke :)
Og kule farger på sokkene

Karianne said...

Så fin jakke! Tomten står på minto do liste også. Kjøpte garn i fjor sommer så er vel kanskje på tide å få den unnagjort snart:)

Elite said...

Så fin prøvelappen ble! Da er du klar for stor utgaven?