Friday, April 24, 2009
ABC i ord og bilder
Nok en fredag. Denne fredagen er bokstaven H. Her er H for Hjemmelaget.
Hjemmelaget er det noe eget ved. For det første er du helt sikker på ingrediensene i forhold til E-stoffer, salt og kunstige tilsetninger. Dessuten må jeg innrømme at hjemmelaget smaker så utrolig mye bedre enn halvfabrikat og ferdigmat. Det er en del hjemmelaget mat her, men jeg tenkte jeg skulle dele en kakeoppskrift med dere denne fredagen.
Sjokoladebringebærkake
200 g mørk sjokolade i biter
200 g smør
3 store egg
1 ts vaniljesukker
4 dl sukker (blir best med 2 dl brunt sukker og 2 dl hvitt sukker)
1,5 dl finhakkede mandler
100 g bringebær
kremfløte og vaniljesukker til krem
bringebær til bringebærcouli
Smelt sjokolade og smør i vannbad La blandingen bli litt avkjølt. Visp egg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig eggedosis. (Eggedosisen blir ikke veldig lys med brunt sukker.)
Rør forsiktig inn mel, mandler og smeltet sjokolade og smør. Løft inn bringebær. Hell røren i en ferdigsmurt, rund kakeform. (20 cm i diameter.)
Stek kaken på nederte rille i ovnen på 180 grader i ca. 35 min. Kaken skal være lite stekt i midten. Ta den ut og avkjøl på rist.
Pisk kremfløte. Rør bringebærne til en tykk saus og tilsett litt melis.
Server med krem og bringebærcouli.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
31 comments:
for et fristende innlegg! Naaaam :) Ha en fin helg!
Mmm - den ser bare så god ut! :) Jeg er enig med deg i at hjemmelaget er best!
Ha en super helg!
Nam,!! Har du noe til overs. så må du bare sende!
Ååååå, det så bra godt ut. Hjemmelaget er som oftest best ja :)
Nam, det hørtes og så utrolig godt ut. Den må prøves en dag tror jeg.
mmmm kaken så deilig ut... så fint at du deler oppskriften med oss0)
Mums va gott!
Sjokolade og bringebær!!! Oh Yeah!!
Den så bare utrolig god ut da.. Takk for oppskriften..
MMMMMM - hjemmelaget er BEST! Kaken så jo herlig ut :-)
God helg!
mmmmm dette såg godt ut !! Ha ei fin helg.
Mmmmmmmm, deilig med kaketips til helgen. Helt enig, hjemmelaget er best.
Ha en fin Helg :0)
Tusen takk for disse oppskrifter for Hjemmelaget.
Dessuten: Bringebær er vår favoritt
Ha en herlig helg
Trist, at du ikke kan lægge en stor smagsprøve på nettet! God Weekend.
Nammm! Et velsmakende innlegg :)!
Hemlagat ska det vara, när man har tid och lust.
Ein flott H som faktisk ikkje streifa tankane mine sjølv om eg bakar mykje...
Den kaka såg fantastisk god ut, så no må eg knote ned oppskrifta!!
Takk for at du delte:0)
God helg
Helt enig! Hjemmelaget er best! Og denne kaken høres deilig ut! Nam- nam;)
Åh det så godt ut! Ingenting kan konkurrere med hjemmelaget, det er sikkert. Ha en fin helg!
fristende innlegg:) NAM
ha en fin helg!
Ja hjemmelaget er det beste og denne kaken så deilig ut. Jeg baker en god del, særlig gjærbakst, men kom ikke på det i denne forbindelse. Flott og godt H-bidrag. God helg fra Margit.
Oi, dette såg deilig ut da! Herlig med kake! Flott innlegg dette da!
Ha en strålende helg!
Nå ble i hvert fall jeg sulten! Den hørtes knallgod ut, og jeg bare eeelsker kaker!
Hjemmelaget var et fint valg for H synes jeg :)
Mmmm... hørtes spennende ut! :-)
Deilig og forfriskende!
Monica
Mmmmm, den så veldig god ut! Sjokolade og bringebær er mine favoritter!
God helg!
Mmmm - denne så deilig ut!
Utrolig mye fint i bloggen din:-)
Ha en flott lørdag!
En fristende og smakfull H.
Nam nam! :)))
Mmmm... dette så godt ut!!! Ja en smaksprøve på nett, eller litt lukt hadde vært noe. hihi
Nammenam for en kake! Den så god ut!
Gøy med alfabetet... og hjemmelaget er jo iallefall koselig, uansett hva det skulle være.
Jeg linket til bloggen din og et innlegg av deg på HB + la inn et av dine bilder i tråden for offentliggjøring av maifargene i fargealongen på HB.
Håper dette er i orden, det er ingen negativ kommentar, bare en inspirasjonskilde.
Dersom du likevel ikke skulle synes noe om dette, må du gjerne gi meg beskjed så fjerner jeg det umiddelbart.
Ha ei fin 1.mai-helg og en fin-fin nasjonaldags-måned.
Koz og klæm fra Figgapia
Måtte bare skrive og takke for fin oppskrift! Jeg bakte kaken og serverte den med stor suksess forrige uke. Min mann kunne ikke stoppe å spise den rett og slett!
Post a Comment