Tuesday, December 06, 2011

6.desember

Jeg er veldig glad i kalenderen min. Det er så utrolig mye fint i den! Jeg har nå fått en kjempesøt kjøleskapsmagnet og mer bruspulver. Kommer til å bli tomt 1.juledag hvor jeg ikke kan åpne noen gave.
I love my calendar. It's so many great gifts. Today I got this super nice fridge manget and more candy. It's going to be so weird not to open a gift when Christmas is over.Jeg har allerede sagt at mitt store mål for resten av 2011 er å gjøre ferdig alle prosjekter på pinnene. Må jo følge opp. Så nå skal jeg blogge alle prosjektene jeg har planer om å gjøre ferdig. Det blir som en slags liste, og det beste med lister er jo å krysse av. Det første prosjektet er Bella's New Moon Vest. Jeg vet jeg postet et bilde av det i går, men må vise det i dag også. Det har vært en viss framgang siden i går.

I've already stated my goal for the rest of 2011, to finish all projects I have started. A girl has to follow up. So this post is my list of all the projects I have to finish. The best with a list is to cross out things when they are finished. The first project is Bella's New Moon Vest. I know I posted a picture yesterday, but I have to show it today too. I have made some progress since yesterday.


Under et strikketreff i Bergen i år startet jeg på Weeruska i Malsen og mor-garnet. Jeg er veldig usikker på hvorfor den ble liggende. Kan kanskje ha noe med mønsterstrikk på vranga igjen, eller? Dessuten oppdaget jeg at siden Malsen og mor er mye tynnere enn originalgarnet, har jeg strikket i str.XL enda jeg trenger S. Det kjipe var selvfølgelig å oppdage at en repetisjon av mønsterrapporten på fronten ikke var nok. Jeg må nok strikke to repetisjoner. Startet like godt på ermene. Mangler en repetisjon av mønsterborden på fronten og et halvt erme. Ikke så mye igjen med andre ord.

During a knitting meet up in Bergen this year I started on Weeruska in Malsen og mor yarn. I am not sure why I didn't finish it right away. It might havev something to do with knitting with more than one color in purl again? And I discovered that since Malsen og mor yarn was thinner than the original yarn, I needed to knit size XL instead of S, I also needed to knit the pattern twice and not only once. I started on the arms instead. So now I have to finish one half arm and one repeat of the pattern. Not that much left.I fjor startet jeg på Tomten rett før jul. Det skulle være en forsinket gave til eksen, altså han var ikke eks da jeg startet. Manglet plutselig litt garn og måtte bestille ekstra garn, og derfor ble den liggende. Jeg mangler i grunnen bare et erme og en hette. Det er tykke pinner og rillestrikk, så det bør gå greit. Bare jeg husker hva jeg gjorde og hvor jeg er ... Alltid problemet med prosjekter som blir liggende.

Last year before Christmas I casted on to Tomten by Elizabeth Zimmerman. It was meant to be a late birthday gift to my eks, well he wasn't my eks when I started knitting. I discovered I didn't have enough yarn, and I had to order more. That was it for that project. I miss one arm and the hodd. It's thick needles and garter stitch, so it should be a fast knit to finish it. I just have to remember what I did and how far I am. That's always the problem with projects that's been around for a while.På Hobbyboden for to jul'er siden var det romjulsstrikk, altså skulle man starte på et prosjekt i romjula og fullføre det. Jeg startet på et prosjekt i romjula, men jeg fullførte aldri. Jakka er veldig fin den, og jeg ønsker virkelig at Vivian ble ferdig så jeg kunne bruke den. Problemet her lå vel i at jeg innså at jeg måtte sy i en glidelås. Den ble liggende så lenge at jeg ikke husket hvor jeg var, men nå er den i alle fall tatt fram. Jeg har også rekt opp slik at jeg nå finner tilbake til hvilken rad jeg er på. Nå er det i grunnen bare å starte fra omgangen der ermene strikkes sammen med bolen.

At Hobbyboden two Christmases ago somebody arranged a between Christmas and New Years Eve knit, you had to start a new project and complete it within the days between Christmas and New Years Eve. I started on a new project, but I never finished it. The jacket is turning out real nice and just the way I want it, but I realised that I had to sew in a zipper. Then I put it away for so long that I didn't remember where I was. Now it's out again and I frogged a bit so now I know to start on the row where you knit the arms to the yoke.I sommer trengte jeg noe bilstrikk. Startet på et nytt prosjekt, og jeg kom ganske så langt. Snøkrystallgenser i Arwetta og Wollmeise. Nok et kjent problem, mønsterstrikk på vranga. Jeg er tunglært. Startet på ermene her også, men i løpet av flytting ble Wollmeisenøstet borte. Jeg har funnet det igjen i Wollmeise-kassa mi. Nå skal det strikkes. Jeg blir jo en racer på mønsterstrikk på vranga med alle disse prosjektene som strander av den årsaken der.

This summer I needed something to knit in the car. I started on a new project again and I did good for a while. It's a snowcrystal sweater in Arwetta and Wollmeise. Yet again the same problem with more colors in purl. I am definitely not a fast learner. During moving the Wollmeiseskein got lost. I have found it again in my Wollmeise box. Now it's time to finish it. I am going to be real good in purl with more than one color after all of these projects.I høst tok jeg på meg å strikke en flettejakke i Alaska for Siw. Jeg har veldig dårlig samvittighet for at den ikke er ferdig enda. Den skal bli det, og jeg aner ikke hvorfor den stoppet opp. Høyst sannsynlig fordi den ble så stor at jeg måtte ha noe annet å ta med i veska?

This fall I promised to knit a cable jacked in Alaska for my friend Siw. I feel bad not having finished it yet. But it will be, and I have no idea why I stopped knitting this project? Probably because I needed a small project to take with me in my purse?
Hmmm ... maskesting er en annen årsak til at ting kan bli liggende lenge her, ja. Disse vottene har vært ferdigstrikket i snart et år, men mangler en triad på hver vott. Skal brodere i dag, tenker jeg. Det er jo virkelig ikke mye tid som må til for å få dem ferdig.

Hmmm ... sewing stitches is another reason why things can become a UFO around here. These mittens were finished about 11 months ago, but I have to sew a triad on each of them. I think I am going to do that, cause seriously, that doesn't take long.Ja, også startet jeg på et par sokker som skal bli julegave. Ikke noen UFO, men et prosjekt på pinnene og det bør absolutt bli ferdig i løpet av kort tid. Jeg har nok en gang brukt oppskriften til Hespetre, Vor. Den oppskriften er lett å huske, morsom å strikke og gir veldig fine sokker.

Oh, yeah, I also started a new pair of socks. It's a Christmas present, so they have to be finished within a short period of time. I am using Vor, a pattern made by Hespetre. It's such a good pattern, easy to remember, fun to knit and the socks are great.

4 comments:

Lisbeth said...

Jeg er så imponert over at du har som mål å bli ferdig med alle prosjekter til 2012! Jeg krysser fingrene og pinner for at du klarer det, og når det er sagt så blir jeg ikke så veldig overrasket om du kommer i mål.

Aase said...

Du er så flink at det er sikkert ikke noe problem for deg å bli ferdig.

Spørs bare hvordan det går med alt annet som skal gjøres til jul.

Ruth said...

Oi hvor mange ufoer du har... sier lykke til jeg...
det garnet så herlig ut...
advents klem sender din vei...

Line Kristine said...

Så flotte farger på det sokkegarnet nederst i innlegget her! Hva slags garn er det?