Monday, December 26, 2011

26.desember

En dag uten blogging i desember, ja, ja, en hviledag er lov. Nå har jeg klart å gjøre ferdig Weeruska. Det har jammen tatt sin tid! Jeg startet på den i Bergen i april. Mønsterstrikk på vranga er virkelig ikke så gøy. Fant dessuten ut at jeg måtte strikke mønsterrapporten to ganger, siden jeg strikket i tynnere garn. Jeg har gjort en del endringer på mønsteret. Likte ikke kanten nederst, så jeg strikket flere riller for å slippe å ha en kant som krøller seg oppover. Den klokkeformen passet ikke meg helt, så da felte jeg av til a-form i stedet. Korte ermer er upraktisk når man er en frysepinn som meg. Strikket lange ermer for å holde varmen gjennom en kald vinter, som tydeligvis ikke er denne vinteren. Jeg ble i alle fall fornøyd med resultatet, som også er strikket lengre. Har brukt Malsen og Mor og strikket på pinne 3 mm.

A day without blogging in December, oh, well, a day off is allowed. Now I've finished Weeruska. It took some time! I started on it in Bergen in April. Stranded knitting while purling is not fun at all. I discovered I had to knit the pattern twice too, since I used a thinner yarn than the pattern original use. I've done some changes. I didn't like the edge, so I knitted garter stitch to prevent the edge to roll up. The clock shaped form isn't really me, so I decreased so it would be an a-shape instead. Short arms is not very practical when living in a cold country and you're a person who's always cold, so I knitted long arms. I'm happy with the resault, and I also made it a longer dress. I've used Malsen og Mor and needles 3 mm.

7 comments:

Vibekes lille ullne said...

Gratulerer med ny blogg og superfin tunika tross litt problemer underveis. Fortsatt god jul til deg! :)

Hanne said...

Nydelig amylin, virkelig nydelig :D Fikk ikke mindre lyst til å strikke meg en selv nå. Må nok bykse inn i lageret og rote frem noen godsaker for å strikke denne jeg også :D Tusen takk for inspirasjon :)

Marion said...

Kjempefin! Håper du blir kvitt alle ufoene dine før året er omme:)

Felisi said...

Utrolig flott, og den sitter jo som spøtta på!

Ha en fortsatt fin jul :)

Fru Helianthus annuus said...

Veldig fin tunika! Og så deilig å få fullført den før årsskifte!

siwi said...

Så flott den ble, kjekt med noe til seg selv!

skb said...

Flott tunika! Sprek farge.