Monday, December 05, 2011

5.desember

I dag fikk jeg tre telys i glassform og en tepose. Passet veldig godt, for jeg planla når jeg skulle få kjøpt mer telys. Vinteren er virkelig tiden for stearinlys. Det blir så koselig stemning i stua med stearinlys. Jeg har allerede klart å brenne 100 telys siden november. Etter tips fra noen på Hobbyboden, tar jeg vare på metallformen telysene er støpt i og kaster dem i metallsøppelet. Det blir jo en del av dem på denne tiden.
Today I got three candles and a teabag. Great gift, since I was planning to buy more candles. Wintertime is candle time. It's so cosy with burning candles in the living room when it's dark outside. I've already managed to use about 100 candles since November. After an advice from someone at Hobbyboden, I recycle the metal foil the candles come in. It's a lot this time of year.


Noen ganger og ofte på slutten av året, får jeg sånne fikse idéer for meg. Et år broderte jeg heseblesende på julekalenderen til minsten for å få den ferdig til 1.desember. Og dette året har jeg fått den fikse idéen om å starte 2012 med tomme pinner, klare til å legge opp til mange, spennende prosjekter i 2012. Jeg har fortsatt et håp om at jeg skal klare det. For å få ting gjort trenger man ikke tid, men en deadline. Jeg satser på det, for nå har jeg gitt meg selv en deadline, nemlig 31.desember. Når man har skrevet noe i full offentlighet, må man følge det opp. Akkurat nå har jeg tatt fram Bella's New Moon Vest og strikker på den. Jeg har strikket en god del allerede, så jeg håper at jeg klarer å bli ferdig i løpet av denne uka. Mye mønster og noen deler av mønsteret er med tre og fire farger på samme omgang hvor man også må tvinne tråder på baksiden. Nå som jeg har delt til ermer, blir det samme mønster oppover, men på vranga. Det hjelper ikke, for å si det sånn. Men nå er det bare å strikke på, for denne skal bli ferdig nå.

Sometimes at the end for a year, I get some crazy ideas. One year I embroidered as crazy to finish the Christmas calendar to my little one before 1. of December. And this year I've got the crazy idea to start 2012 with empty knitting needles, ready to cast on a lot of new exciting prosjects in 2012. I still have a hope to manage that. To get things done you don't need time, but a deadline. I count on that saying being true, since I've given myself a deadline, 31. December. When you have written something in public, you have to keep it, right? Right now I've digged deep and found Bella's New Moon Vest and am knitting on that one. I've already knitted a lot on it, and I hope to finish it during this week. It's a lot of colors and sometimes you need to use 3 and 4 colors at the same time and twist the threads in the back. I've divided into back and front so now I have to purl with the same color changes. It doesn't help, but I'm stubborn and this needs to be finished now.

5 comments:

wigdis said...

Så flotte farger du har valgt i Bella-vesten, men du har litt av en jobb å strikke denne på vranga. Jeg holder også på med en barnevest og gruer meg til ermdeling og mønstervrangstrikking selv om jeg bare har 2 farger.
Vesten din kommer til å bli nydelig, så stå på. Gleder meg til å se den.

wims said...

Ååå, den vesten blir knallfin. Herlige farger også!

Også ser jeg du har mekket flere kule luer. Tøft!!

medina said...

Det blir en nydelig vest. Og for et arbeid du har foran deg:) Flott blir det iallefall.

salige lavendel said...

Nydelig strikketøy og bra miljøtips. Har ikke tenkt på at disse telysene bør kastes samen med metall...Skal gjøre det fra nå av.

nragnhild said...

Knallhardt! Respekt for en slik målsetting - og ikke minst arbeidet med å nå den! Vesten ser skikkelig fin ut :)

Lo godt av votte-oppdateringen litt lenger ned, for har jo sett det på bloggen din at det ikke er bare jeg som har problem med å få det der helt rett ;)

Ha en koselig advent! :)