Sunday, January 01, 2012

Happy New Year

Godt nytt år, folkens!


Jeg pleier vanligvis ikke å ha nyttårsforsetter, men det finnes unntak til regelen. I 2012 har jeg tenkt meg ut på aktiviteter sammen med ungene minst en gang i måneden. Jeg har også tenkt å skru av "verden" en kveld hver måned, minst.  Det betyr at jeg ikke skal være pålogget eller ha på tv og mobil. Jeg tror det går an å ha det koselig selv om verden er blokket ute for et øyeblikk, og jeg tror kanskje mine skuldre kan senkes litt hvis jeg lar verden passere i fred uten meg for en kveld i måneden.


Happy New Year, people! 


I don't usually have New Year's resolutions, but it's always the exception to the rule. In 2012 my resolution is to go out on some activity with the kids at least once a month. I have also planned to turn off the world once every month. That means I'm going to be offline and don't turn on the TV or my cell phone. I think I can have a good time and let the world pass by without me participating once a month, and I think I can actually lower my shoulders and be more relaxed to let the world just pass by. 

Jeg fikk strikket litt ferdig før det nye året kom også. Det er bare ikke så lett å ta bilder av det i mørket. Ventet til i dag, men var ikke så lett med gode bilder i dag heller, men de ble nå bedre enn de fra i går. Vivian er endelig ferdig. Ermene er litt lange, men jeg er jo en mester i å dra i ermene uansett, så jeg lar dem bare være uten å gjøre noe med dem. Jeg hadde trøbbel med hetta, for maskeantallet mitt gikk ikke opp med mønsteret. Dette kan selvfølgelig ha noe med at det tok meg tre år å fullføre jakka. Det er utrolig hva som kan glemmes på tre år. Jeg har hørt at det går an å glemme hvilken størrelse man strikker i, f.eks. Jakka er strikket i Cascade 220 på pinne 5 mm. En myk og deilig jakke, og jeg har lyst til å strikke mer i det garnet. Har kun brunt Cascade 220 og et hespe mørk lilla, så får se om jeg kan bytte litt. Garnlageret skal i alle fall ikke øke i 2012. 


I've finished some projects before 2012. I just didn't get any good pictures before 2011 ended. I didn't really get good pictures now either, but I'm going to put them up anyway. Vivian is finally done. The arms are a bit long, but I love to pull them, so I'm just going to leave them long. I had some troubles knitting the hood. My number of stitches didn't match the number of stitches in the pattern. That can absolutely have something to do with the fact it took me three years to finish this jacket. Sometimes you just forget things during three years. I've heard that you can actually forget what size you're knitting a garment in too. The jacket is knitted in brown Cascade 220 on needles 5 mm.  It's so soft and warm, and I want to knit more in that yarn. I have only brown Cascade 220 and a skein of dark purple, but maybe I can find someone willing to trade? My stash is not increasing in 2012, I hope. 


Jeg har også strikket ferdig et par enkle sokker i Lana Grossa på pinne 2,5 mm i str.38. Greit med litt enkel strikk inni mellom for å veksle litt. Nå har jeg kun et prosjekt på pinnene, så jeg får legge opp til et par til så jeg har noen å velge mellom her. 

I've also knitted a pair of stockinette socks in Lana Grossa on needles 2,5 mm in size 38. Nice to have something easy to knit too. I have only one project on the needles right now, so I better cast on some to have a selection here.

6 comments:

wims said...

Jakka ble knallfin!! tror jeg har planer for cascde garnet mitt nå. Imponert over at du klarer å fullføre ting etter 3 år.

Sokkene ble fine de og. Liker fargespillet i de :O)

Birkus said...

Utrolig flott jakke!
Kan absolutt anbefale å stenge verden ute i ny og ne.
Jeg har oppdaget at verden går videre, selv om ikke jeg hver dag har oppdatert meg på alt som skjer. Og ro i stuen uten TV og radio er ubeskrivelig deilig!
Lykke til, og nyt deg!

Anonymous said...

Så utrolig fin den jakka ble! Skjønner ikke helt at du klarer å fortsette etter så lenge, det er i allefall ikke rart om man har glemt størrelsen man strikker i på den tiden :P

Det virker som veldig gode nyttårsforsetter du har laget deg! Å stenge verden ute av og til er utrolig deilig!

Lykke til med forsettene, så håper jeg at du får et fantastisk og kreativt 2012 og at vi sees på bergenstreffet!

Nyttårsklem fra Tromsø :)

Inger said...

Så flott jakka ble! Du er superflink!

Ønsker deg et godt nytt og kreativt år!

Judith said...

Flott jakke!
Godt nytt år til deg også:-)
Hilsen Judith

Kaktus said...

Godt nytt år til deg. Gleder meg til å følge med på alt det lekre som kommer fra pinnene dine i 2012.