Monday, October 19, 2015

Strikkeparty med Arne og Carlos

Groruddalssatsingen er Oslo kommunes og statens satsing for å bedre oppvekst- og levevilkår i Groruddalen, og noe av den satsingen gikk til et strikkeparty med Arne og Carlos i går på Lindeberg skole. Det var godt oppmøte, selv om jeg vil si at de oppmøtte ikke nødvendigvis var et representativt utvalg av beboerne i nærmiljøet. Jeg skulle ønske meg flere med en ikke-norsk bakgrunn. Vanligvis er jeg veldig fargeblind, men pga Fosli sine kronikker i det siste, gikk jeg dit med argusøyne på farger og bakgrunn. Jeg vil nemlig så gjerne bevise han feil, for jeg er veldig glad i Groruddalen. Uansett om voksne med ikke-norsk bakgrunn glimret med sitt fravær, var det noen ungdommer der. Det var nemlig en gruppe med jenter som hadde deltatt på Østre Aker Husflids sitt strikkekurs, og de vant også prisen for geriljastrikking. Premien var gavekort til mer garn, og jeg glemte å ta bilde av det vakre treet de hadde strikket inn og hengt strikkede fugler på. Fint og kreativt, var det. Afshan Rafiq, høyrepolitiker åpnet partyet med en godt forberedt tale.

Arne og Carlos holdt foredraget sitt, og de er alltid morsomme å høre på. Jeg fikk ikke med meg workshopen de hadde. Fikk nemlig ikke med meg hvordan jeg kunen skaffe meg en billett til det. Det kan ha vært at jeg kom litt sent, men ingen opplyste meg om at jeg måtte melde meg på workshop heller. Workshopen var å være med og tegne/designe Groruddalslua. Det ble ikke noe ferdig resultat der, men Arne og Carlos skulle jobbe videre med det. Håper det blir et bra resultat, for da skal jeg jammen strikke den lua. Ellers var det garnloppis til inntekt for regnskogen. Jeg støtter arbeidet for å redde regnskogen, men tenkte jeg skulle støtte det arbeidet uten å utvide garnlageret mitt med restegarn fra andre. Jeg har i grunnen nok restegarn helt av meg selv. Garn fra Telespinn derimot, der var det noen nøster som ropte. Jeg tok med meg tre grå og et sort hespe av Marigold. Jeg elsker farger, og syntes egentlig at de nøstene så veldig kjedelige ut i posen min. Det var bare såvidt jeg klarte å la være og ta med meg lilla, turkis og blå nøster. Det holdt akkurat siden jeg tenkte at de kommer faktisk til Oslo strikkefestival 7.november også. Det grå og sorte skal bli et nøytralt skjerf/sjal, slik at jeg har noe å ha i halsen og som passer til alle fargerike gensere jeg har.

Alt i alt var jeg ganske så fornøyd med Groruddalssatsingen og strikkepartyet. Det er vel det tredje prosjektet fra den satsingen som jeg setter enormt pris på. Av de to andre kan Bjerkedalen nevnes. Der er det veldig koselig og fint. De vant til og med pris. Og den mest slitsomme av satsingene var Bjerkeløpet. Håper det blir arrangert til neste år også, for jeg er med igjen.

Yesterday I was at a knitting party with Arne and Carlos. They held a funny speech about how and where they get their inspiration. I heard them earlier, but they're such a lovely couple and fun too. They also held a workshop where you could contribute to making a hat representing Groruddalen, the area of Oslo I live in. The pattern wasn't done by the time the workshop ended, but Arne and Carlos promised to work on it. I hope the hat turns out real lovely. I want to make the hat. There were also a yarn market, you could deliver leftovers or yarn you didn't use and buy yarn other people handed in. All the money went to Saving the rain forest. I have enough left over yarn, so I support that work in other ways. Telespinn had a stand there, and I bought three grey skeins and one black Marigold. I love colors, and those skeins looked a bit dull and boring. I almost bought some purple, blue and turquoise yarn too, but they're going to have a stand at Oslo knitting festival 7.November so I was good and didn't buy it. I'm going to make a nice shawl out of the grey and black yarn. I think that's going to be great and it will fit nicely with all my sweaters and jackets in strong colors.

1 comment:

mimouna said...

Spennende arrangement! Og supert at folk faktisk gjør noe for å bedre miljøet stedenfor å bare klage. Håndarbeid er vel noe alle kan engasjere seg i.

Garn-loppemarked hørtes farlig ut! ;)