Thursday, September 24, 2009

Strikk i Ørska


Helga jeg hadde sett fram til en stund kom plutselig og veldig tidlig. Startet nemlig på turen til Ørskog allerede kl.05.00. Det er altfor tidlig for meg. Jeg må tilstå med en gang at jeg er et B-menneske, om ikke lengre ut i alfabetet. Allikevel var det ikke altfor hardt å stå opp så tidlig, spesielt ikke siden jeg gledet meg sånn til en hel helg med skravling, strikking og bare avslapping. Nita og jeg var ikke spesielt heldig med flybussen, som var forsinket, men vi rakk flyet med god margin og det er jo det viktigste. På vei til Ørskog rakk vi en tur innom QuilteLine også. Ble handlet litt der, en kopp kaffe og buss videre. Vi var blant de første, bortsett fra komitéen, som ankom Fjellstova. Romslige lokaler og ordentlig campinghytter. Fikk litt flashback av hyttene, for det var akkurat sånne hytter jeg ferierte på da jeg var barn. Vi rakk å strikke og skravle mye før resten av deltakerne kom utover ettermiddagen og kvelden. Det var garnboder rundt om i lokalet, og i løpet av helgen ble det handlet litt mer enn jeg hadde planer om, men hva gjør vel det.

I've been on a knitting happening at Ørskog, close to Ålesund in Norway. We were about 40 women who spent a weekend together, knitting and talking and generally having great time together.


Frøken ij, Nita og jeg fikk oss en topptur på lørdagen. Været var strålende, utsikten flott og vi fikk også strikket litt på toppen. Turen var ikke lang, men lang nok til at vi fikk følelsen av å ha gått et stykke og kort nok til å få kost oss. Elvira-toppen var med til toppen.

Frøken ij, Nita and I went hiking in the fabolous mountains on Saturday. We walked all the way to Giskemonibba about 600 metres above sealevel. A nice trip, and of course we knitted on the top.

Jeg handlet som sagt en del. Her er Arwetta-garnet jeg kjøpte. Vet ikke helt hva jeg skal lage av det, men kjøpte nok og farger som matcher så det kan hende det blir en genser eller noe til lillegutt.

I bought a lot of yarn. Here's Arwetta. I don't know what to knit yet, but I bought enough to make a sweater or something to my son.


Jeg kjøpte et hespe med Cherry Tree Hill-garn. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på et par sokker i en annen fargekombinasjon enn jeg vanligvis bruker.

I bought one skein of Cherry Tree Hill. I thought I try to knit a pair of socks in a different color combination than I usually knit with.

Klart jeg skal strikke sokker. Kjøpte et nøste Austerman step.

Yup, I'm knitting socks. Bought a skein from Austerman step.


Hva skal jeg strikke av dette? Har ingen anelse, men fargene er fine og noe skal det bli med tiden. Mykt og godt er det også. skal nok bli noe fint en gang;)

What to knit from these skeins? Have absolutely no idea, but I love the colors and the yarn is soft and great, so something nice will be knitted sometime.

Neida, jeg trenger ikke så mange nøster til genseren jeg startet på, men det er alltid greit å ha noen nøster i reserve. Kan jo hende det blir nok til tilhørende lue og kanskje en hals, eller kanskje noe helt annet. Her er jeg i alle fall i gang med Froskegenser fra Kæk og klassisk børnestrik av Lene Holme Samsøe. Genseren er til lillegutt og strikkes i str.4-5 år. Morsomt mønster, og det gikk faktisk fint å strikke mønsteret selv med mye skravling og god drikke.

No, I don't really need all of those skein to finish the sweater I've started. But it's always nice to have some skeins just in case. It might end up as a hat or maybe a neckwarmer, or maybe something completely different. Here I've started a Frogsweater designed by Lene Holme Samsøe. The sweater is for my son and I knit it in size 4-5 years old. The pattern is fun to knit and I actually managed to knit the pattern with a lot of talking and something good to drink.Dette garnet kjøpte jeg ikke, men var så heldig å få det i gave på treffet. Koselig og de mininøstene er utrolig søte.

These skeins were a gift, and I just love the miniskeins. They are so cute.

13 comments:

Inger said...

Takk for sist og et kjempekoselig treff! Ser at du fikk handlet litt, så du blir nok ikke arbeidsledig med det første :)

Frk. Chilli said...

Oi oi, her var det mye lekkert garn:-) Froskegenseren er bare så sinnsykt kul, spørs om jeg må spare litt mot til den:-) Virker som dere har hatt det fint i Ørska:-)

AnitaK said...

Takk for sist du, jeg ser at froskene vokser og jeg regner med at du faktisk snart er ferdig, så fort som du strikker...

Jeg dukker opp i Oslo 13.okt tror jeg, har til og med lagt inn en overnatting denne gangen.... Snakkes

wigdis said...

Tror dere har hatt en flott tur i "Ørska". Mye fint garn du har fått tak i, godt å ha litt å velge mellom.
Synes genseren din med frosker ser flott ut. Blir spennende å se den ferddig.
Ha en fin helg

sol said...

Du fikk med litt hjem, ser jeg ;) Virker så hyggelig med strikketreff, jeg må prøve å få vært med en gang snart. Ha en fin helg!

Jane said...

tak for kommentaren i min blog :-)
Fantastiske billeder af både naturen, garn og strik.
Frø/froske-genseren er bare så flot.
Ha en god weekend/helg.

Tutten said...

Nydelige naturbilder og mye flott garn.Jeg har strikket to gensere med fisker og det tror jeg blir de siste.(hi-hi)

QuilteLine said...

Tusen takk for sist!!! Det var ei utrolig hyggelig helg :-)

karna said...

Så mye fint garn det ble med deg hjem ,-) Blir spennende å se hva som kommer ut av det.

Bente said...

Så mye herlig garn du har skaffet deg! Jeg har froskegenseren på lista mi. Kjempekul! Jeg gleder meg til å se den ferdig. :-)

Anette said...

Vrææææl, har det vært treff uten at jeg har fått det med meg!!! Sukk og grin! Men det så ut som et fantastisk treff med turer og garnkjøp!

Ragnhild said...

Takk for sist! Kjempekos å bli kjent med deg og de andre hyggelige strikkerne :D Ser du også handlet garn... jeg har ikke fått tatt bilder før i dag, og må vel blogge litt mer om dette treffet (var førstereis, men har allerede plottet inn neste år i kalenderen). I dag begynte jeg på genser til barnebarnet (m garn fra treffet). Klem

LindaN said...

Ufattelig hvor fort det gikk med de froskene..... håper vi sees neste år også - jeg lengter allerede etter langbord overlesset med strikketøy og ullstøv i kaffekoppen ;)