Saturday, April 18, 2009

Topstykket

Endelig ferdig med Topstykke. Det har tatt tid, ikke for at det var vanskelig å strikke, men for at jeg ikke skulle bli ferdig før i april. Selve mønsteret var greit å følge, bare jeg skjønte inndelingen til forstykke, bakstykke og ermer. Jeg har allerede kjøpt inn garn til et Topstykke til i brunt. Blir nok ikke strikket med det aller første, men til høsten tenker jeg. Jeg er ikke helt fornøyd med kanten nederst, så jeg kommer til å rekke den opp og strikke den med litt mindre pinner.

Finally done with the Topstykke. I've used some time with this, not because it was hard to knit, but I decided not to finish it before April. The pattern was easy to follow once I figured out the different parts like sleeves, back and front. Actually I like this pattern so much I've already bought yarn for another one in brown. Maybe next fall? I'm not that happy with the edging at the bottom, so I'm going to frog it and redo it with smaller needles.

Jeg har også strikket et par luer, en i Noro Kureyon og en i melkegarn, husker ikke fra hvilken produsent. Begge luene er baggy-luer.

I have also knitted a couple of hats, one in Noro Kureyon and another in some milk fibre yarn, can't remember from which yarn producer. Both of the hats are the baggy kind.

Jeg har også strikket en genser i Sisik fra Dale. Genseren er inspirert av en vest fra Alt om håndarbeid. Genseren passer til ca. 5 år.

A boy sweater in Sisik from Dale yarn inspired from a vest from a Norwegian magazine. The sweater is about size 5 years old.

15 comments:

Frk. Chilli said...

Toppstykket er bare nydlig! Likte luene og genseren også:-) Du lager mye flott:-)

Inger said...

Så flott Toppstykket ditt ble! Sitter som et "skudd" på deg (men det gjør jo forresten alt :)

Flotte luer og genser også!

mimouna said...

Så mye fint du har laget! Toppstykket er fantastisk flott synes jeg.

PS: Det melkegarnet siger veldig, lurt å lage en lite heklekant nederst eller bruke tynn elastikk på innsiden av vrangborden. Jeg har kjøpt mange nøster i samme farge, favorittene mine. :o)

Popsinune said...

Grattis med ferdig toppstykket ! Og jeg er imponert over at du har planlagt et nytt allerede - tøff du !

TorAa said...

melkegarn har jeg ikke hørt om før:
fortell fortell

Trulte og Rainwolf said...

Nydelig var "topstykket", og "Mariustunikaen". Mye annnet fint også siden sist jeg var her inne. Og det er ganske lenge siden tror jeg. Skal prøve å bli bedre til å stikke innom og titte for du har så mye fint. (Tusen takk for kommentaren på min blogg også.)

Bitt@mi said...

Nydelig Toppstykke! Og flott til deg - satt som støpt:-)

Bente said...

Så flott den ble! Jeg har også kikket på Topstykke, men ikke helt bestemt meg for om jeg skal strikke den eller ikke.

Hobbymegher said...

Så flotte plagg du har strikket!

sjante said...

Så flott topstykket dit ble, har også planer om å strikke det med har ikke hadd ånd over mæ ennu. Den tunikaen din ble også kjempe flott:-)
Takk for kommentar på bloggen

Hanne said...

Kjempefin tunika, og flotte luer!
Ha ei fin, fin uke!

Mmmarianne said...

Knallfint "Topstykke"! :-)

Irene said...

Nydelig Tppstykke! Jeg synes du er rask med pinnene, jeg. Det kommer jo alltid ann på hvem en sammenligner seg med :-)

Ugla said...

Toppstykket ditt ble nydelig.

turvid said...

Toppstykke står absolutt på lista mi - din ser veldig fin ut!