Sunday, November 03, 2019

Closed On Sunday

Nei, alt er ikke stengt en søndag. Spesielt ikke siden Strikkezilla har en popup-butikk. Det er garn å få kjøpt selv på en søndag. Ikke for at det ble så mye garn, men noen strikkepinner ble det. Og litt strikking. Også tok Monstermønster bilder av noen prosjekter jeg har strikket ferdig for en liten stund siden. Jeg har strikket lange leggvarmere. Sånne som går helt opp til midt på låret. Sånne som er skikkelig kjedelige å strikke. Som du tror du aldri kommer til å få ferdig. Uendelig langt med to rette, to vrange og som virker som de minker når du måler dem. Men jeg kom i mål med to rette og to vrange og pinne 3 mm i sort, ja, sort, lammeull fra Malsen og mor. 98 g mindre i lageret. Og de er varme å ha på også. Kanskje jeg faktisk kan bruke litt skjørt og kjole i vinter? Gjentar neppe dette prosjektet.

Og et år for sent ute, sånn omtrent, så har jeg fått ferdig Majas mamelukker. De er litt store til meg, men det er fint. De er ikke til meg, og Gry Hege er høyere enn meg. De varmet rompa mi, og jeg har lyst på et par selv. Strikket i Kauni fra lageret, selv om jeg mistenker at dette nøstet med Kauni er igjen etter en garnbyttedag for noen år siden.

(Tittel: Closed On Sunday - Kanye West)Nope, everything is not closed on Sunday. Specially since Strikkezilla have a popup-store. You can buy yarn on a Sunday. Not that I bought yarn, but I bought some new knitting needles. And I knitted a bit. And Monstermønster took some photos of some projects I finished a little while ago. I knitted long leg warmers. The kind that stops halfway on your thighs. The kind that are really boring to knit. You think you never going to finish them. Neverending with two purl, two knit and it seems to go backwards and shrink between every time you measure it. I finally finished two purl, two knit on needles 3.0 mm in black, yes, black lambs wool from Malsen & mor. 98 g less in my stash. And they are really warm too. I might be able to wear skirts and dresses this winter. I can't see me knitting another pair of these. Ever.

And a year too late, Majas mamelukker. They are too big for me, but that's good since I made them for Gry Hege. She's taller than me. They warmed my ass, and I really would like a pair myself. I knitted these in Kauni from my stash, even though I suspect the yarn went in my stash after a yarn-trade-meeting at my house some years ago.

(Title: Closed On Sunday - Kanye West)

2 comments:

Huldr said...

Så fine og smarte leggvarmere! Jeg har akkurat strikket leggvarmere jeg også, men av den tykkere sorten (In Defense of Tights), det gikk kjapt. Neste år må jeg strikke noen à la dine, for det er noe sånt jeg egentlig trenger - har hatt lange svarte strømper på lista i årevis, men det er jo mye lurere med leggvarmere. Og mamelukkene også, flotte ble de. Jeg har også tenkt å strikke et par i Kauni.

Monstermønster said...

Ble bra sammen! Og takk for at du ble med!