Tuesday, March 01, 2016

Keep The Faith

Så hvordan står det til med nyttårsforsettene i starten av mars? Har du falt av eller har du holdt dem? Eller har du sånne nyttårsforsetter som meg som telles jevnt gjennom året? Jeg har merket at det er bedre plass på treningssenteret mitt igjen. Montro om det har noe med nyttårsforsetter å gjøre?

Mine strikkeforsetter er:

* Strikke 104 prosjekter
* Redusere garnlageret med 10 kg
* Strikke 16 gensere
* Prøve nye garntyper
* Prøve nye teknikker

Siden jeg har strikket 19 prosjekter så langt i 2016, ligger jeg godt an til 104 prosjekter i år. Redusere garnlageret med 10 kg derimot, der ligger jeg vel ikke så godt an. Jeg har ikke kjøpt garn i februar, men jeg har derimot ikke strikket så mye av lageret mitt. Jeg har strikket av restegarn som ble lagt igjen her, men restene er gitt bort. La aldri inn restegarnet i lageret, så det er ingen slanking av lageret mitt. Jeg har også strikket på bestilling hvor garn ble kjøpt inn av mottaker og alle rester ble levert til mottaker med ferdig produkt. Men jeg har i allefall strikket opp mer garn enn jeg har kjøpt inn, så jeg er på vei. Foreløpig har jeg minsket lageret med 992 g. Ikke så mye, og jeg er ikke i rute egentlig. I mars er nemlig strikketreff, og jeg vet at det kommer mange garnfristelser dit. Det er i grunnen bare å strikke på. Med garn fra lageret helst, da, siden jeg har tenkt å slanke det litt.

Jeg har prøvd nye garntyper. Abuelita Lace jeg strikket sjal i var et nytt garn. Det var veldig godt å strikke av, men jeg har ikke vasket det enda. Foreløpig frister det i alle fall til gjentakelse. Norne Fingering er også et nytt garn for meg. Det frister i alle fall til gjentakelse. Garnet er håndfarget og består av Blue Faced Leichester, silke og cashmere. Høres ikke det deilig ut? Det er minst like deilig som det høres ut som. Det var utrolig godt å strikke av, og foreløpig har det holdt godt i vask. Dog jeg har vel kun vasket genseren to ganger. Fine Wool fra Stoff & stil er også et nytt garnbekjentskap. Det er et lett og drøyd ullgarn, som absolutt frister å bruke igjen også. Bergere er et sokkegarn jeg heller ikke har prøvd før. Hvor fornøyd jeg er med det er jeg usikker på. Det virket veldig syntetisk å strikke med, og jeg hadde litt samme følelse som når jeg har prøvd akrylgarn. Elektrisk og ikke av den gode elektriske følelsen. Men sokkene ble fine, og om de er gode å gå med og holder godt, gjenstår å se.

Så langt har jeg strikket 7 gensere om barnegensere regnes med. Uten barnegensere har jeg strikket 4 voksengensere. Jeg vil i grunnen si at det er å være i rute uansett om det er med barnegensere eller uten.

Jeg har ikke prøvd noen nye teknikker enda, men jeg har planer om Doodler og brioche i løpet av året og nærmeste framtid. Så med andre ord ligger jeg ikke sånn aller verst i rute.

Dette er prosjekt nummer 20, lue i Artesano Aran på pinne 5 mm. Jeg har brukt mønsteret Boyfriend hat, men jeg måtte legge opp 80 masker og ikke 100.


So how are you doing with your New Year's resolutions? Are you keeping up with them or do you try to forget you ever made them? Or maybe you have the same kind of resolutions as I have, the ones you need to keep track of all year? I have noticed the crowd at my gym has disappeared. I wonder if that might have something to do with New Year's resolutions.

My New Year's resolutions:

* Knit 104 projects
* Reduce yarn stash with 10 kg
* Knit 16 sweaters
* Try new types of yarn
* Try a new technique

Since I have knitted 20 projects so far, I think I'm keeping up with my resolutions. I really think making 104 projects is within reach this year.  Reducing my stash with 10 kg on the other side, is a bit more challenging. I haven't bought any yarn in February, but I haven't knitted a lot using my stash in February either. I have used yarn that were left here at the yarn swap lunch, yarn that I didn't register in to the stash and leftovers have been given away. I also knitted with yarn bought from the recipient of the projects and leftovers was returned. But I have at least knitted more from my stash than I have bought this year. So far I have reduced my stash with 992 g. Not much, so I have to keep on knitting. I know March is a real challenge since I'm going on a knitting meet up and a lot of nice yarn dyers are coming.

I have been trying new types of yarn. So far I have tried four new types of yarn, and I'm definitely trying three of them again. The last one I'm not so sure of, Bergere sock yarn. It felt like it was acrylic, but I know it's not. I didn't really enjoyed knitting with it, but I hope the socsk will be nice to wear. The other yarn types I have tried has been Abuelita Lace. Enjoyed knitting with it, but I haven't washed the shawl yet. Fine Wool from Stoff & Stil, haven't washed it yet, but enjoyed knitting with it. It's soft, light and is cheap to buy. Norne Fingering is a luxury yarn. It's BFL, silk and cashmere. The dyer is coming to the knitting meet up, and I thing I'm going for more yarn from her.

So far I've knitted 7 sweaters if I count children's sweaters. If I only count adult sweaters, I have knitted 4. I'm on track either way.

I haven't tried any new technique yet. I have Doodler and brioche on my list in the nearest future. So not that bad.

This is project number 20. A hat in Artesano Aran on needles 5 mm. I used the pattern Boyfriend hat, but casted on only 80 stitches.

1 comment:

Strikkemor said...

Du er bare helt rå :)

Mitt eneste, og veldige viktige, nyttårsforsett var å komme i bedre form. Jeg er veldig fornøyd med at vi har kommet til mars og at jeg holder koken. Juhuuu :)