Sunday, August 18, 2013

Bits and Pieces

Sommeren går dessverre mot slutten. Høsten truer. Samtidig er høst vanligvis preget av mer strikking, og for all del, høsten kan absolutt være hyggelig den. Høstgule blader i sola, høstregnet utenfor mens du selv sitter inne under et pledd og strikker. Joda, litt sjarm er det i høsten også, selv om jeg er et sommermenneske. Nå som sommervarmen avtar har jeg endelig fått tatt bilder av flere prosjekter fra i sommer. Fikk endelig litt tid til å feste alle trådene på babyteppe nummer 2. Har brukt Kauni og PT2 på begge teppene. Nå gjenstår det bare å få tid til å levere teppene.Summer is almost over. Fall is dangerously close. At the same time fall mostly means more knitting, and fall can absolutely be nice. Colorful leaves at the trees, fall rain outside while you sit inside under a blanket while knitting. Yes, fall has some charm too, even though I'm such a summer person. Now that the summer heat is over, I have finally managed to take some picture of what I actually finished during summer. I finally weaved in all thread on this blanket. Now I just have to find a time to give them away. 


Helt i starten av sommerferien ville tulla mi ha en sommergenser i bomull, gjerne en med mange hull i. Klart jeg hun skulle få det. Jeg liker jo at ungene har lyst på strikka plagg. Det var ikke helt lett å få strikket en genser som passet. Jeg måtte rekke opp to ganger før jeg klarte å få den passe i vidden. Hullmønsteret har en snodig strikkefastheten, ja. De to første forsøkene ble altfor store til meg. Endte opp med å ha et maskeantall på vrangborden, så felle en god del masker før hullmønsteret på bolen startet. Det fungerte til slutt! Og nei, jeg har ikke skrevet ned et eneste notat, selv om jeg vet at jeg burde. Genseren er strikket i Safran fra Drops på pinne 3,75 mm. Og etter at bildet er tatt, ble raglanfellingen tatt opp og strikket på nytt så genseren er lengre i ermene og ikke så trang ved ermene heller. 

At the very start of summer vacation my daughter  mention she wanted a summer sweater in cotton, one of those sweaters with a lot of holes going on. Sure, I was going to knit one for her. I love it when the kids wish for something I knit. It wasn't that easy to get the sweater in the right size. I frogged it twice and the first time the sweater ended up too big to me. My gauge is all crazy with this pattern. I ended up decreasing stitches after the first 15 rows. And I knew I should have written down what I did, but again I didn't. I know I'm going to regret that later. The sweater is knitted in Safran from Drops on needles 3,75 mm. After the picture was taken the raglan was frogged yet another time, so the arms are not as short as on the picture. 

Jeg har allerede startet å tenke på julegaver. Disse to vottene skal bli julegaver. Begge parene er strikket i Finull fra Rauma. Mønsteret heter Perianth. Dette var et veldig morsomt mønster å strikke, selv om jeg måtte tvinne trådene flere ganger på baksiden. Jeg brukte kun to dager på det første paret og tre dager på par nummer to. Jeg kommer nok til å strikke flere par i dette mønsteret. 

I have also started to think about Christmas and presents. These two mittens are going to be Christmas presents. Both of the pairs are knitted using Finull from Rauma. The pattern is Perianth. Loved to knit the pattern, even though I had to twist the threads on the back a lot of times. The first pair was knitted in two days and the second pair I think I used three days to finish. Probably going to knit more of them. I januar meldte jeg meg på en sokkealong på Uformelt. Det tok sin tid før jeg klarte å fullføre det første paret, ja. Nå har jeg endelig klart å strikke et par. Det er wims som styrer alongen, og hun har også designet sokkene jeg strikket. Mønsteret heter Leafy, og er enkelt og morsomt å strikke. Jeg brukte Arwetta. 
In January I signed up for a sock kal at Uformelt.net. Not that I knitted any of the socks from the kal until now. But there's a time for everything. Wims who is the boss of the kal, also designed the socks. The pattern is called Leafie and it's both a fun and easy pattern to knit. I used Arwetta and needles 2,5 mm. 

Jupp, jeg har tenkt på julegaver allerede. Nå håper jeg moren til mottakeren ikke er her inne og snoker, da. Jobb har startet og som vanlig var det en del informasjonsmøter og diverse forelesninger i starten. Fikk faktisk såpass med strikketid at denne Marius-genseren i str.6 år ble ferdig i løpet av fire dager, og jeg har kun strikket på den på jobb. Måtte riktignok feste trådene hjemme og strikket vel kanskje en time hos en venninne en dag. Fargene ble friske i alle fall. Genseren er strikket i Baby Merino fra Drops og på pinne 3,5 mm.Yes, it's really time to knit Christmas presents already. I started working again this week and normally after summer vacation there are a lot of meetings and lectures. I had that much time I actually finished this Marius sweater at work. I weaved in threads at home and I might have knitted an hour or so at a friend's house. The sweater is size 6 years old and I used Baby Merino from Drops on needles 3,5 mm. 

9 comments:

Hanne said...

Så mye lekkert. Jeg synes Perianth vottene er så fine. Begynte på et par jeg også en gang, men de havnet i søpla. Dumt for de er fine. Får vel prøve meg på et slikt par igjen. Fint heklet teppe også. Ingen tepper er så fine som hjemmelagde og heklede synes jeg. Har strikket en Marius i sommer jeg også. Veldig kjekt å strikke med rund sal slik at man slipper all monteringen. ønsker deg en kjempe fin kveld.

Unknown said...

Så utrolig mye lekkert!
Veldig produktiv og masse inspirasjon, tror jeg må strikke vottene, har mønsteret :-)

Monstermønster said...

Blir nesten anpusten av så mye fine strikkating på et brett! Veldig mye fint! Lurt av deg å starte tidlig på julegavene, så blir det ikke så stress i desember.

Ugla said...

Digger den grønne Mariusgenseren.
Og jeg har også kommet igang med julegavene, x antall gaver er kjøpt på nettet. ;-)

Elisabeth said...

Det var utrolig mye lekkert her hos deg! Men vottene tok kaka altså. Virkelig nydelig mønster i herlige farger :)

to vrange said...

Så utrolig mye flott på en gang! Jeg digger Perianth, må prøve meg på dem etterhvert.

Felisi said...

Wow, så mye flott du har laget i sommer! Med vekt på både mye og flott!
Fantastiske tepper, jeg har lyst til å prøve meg på et sånt, selv om jeg har innsett at lappetepper ikke er helt min greie, det er jo så mye montering...

Nydelige votter, også så rask du var! Genseren var også herlig, mye finere i grønt om jeg får si det ;)

Mien said...

Så mye fint du lager! Elsker de vottene, de er på to-do lista mi, har til og med kjøpt garn og nå ble jeg skikkelig inspirert til å begynne i dag!

Hilsen Mien

mimouna said...

Her var det mye fint, og mye forskjellig! Falt helt for vottene jeg, de er nydelige!