Saturday, November 27, 2010

Christmas preparationsJula nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å forberede julegavene. I dag var det julegaveverksted med ungene. Vi lagde julelys etter oppskrift og forslag hos Hobbyugla. Ungene elsket det og lysene ble fine også.

Christmas is really getting close! It's time to start the preparations. Today was a making Christmas present day with the kids. We made Christmas candles after the recipe at Hobbyugla. The kids loved it and the candles turned out nice as well.


Tradisjonen tro baker vi aniskringler første adventshelg. Det begynner å lukte jul i huset.
Aniskringler

1/2 liter melk
200 g sukker
90 g smør
50 g gjær
1 ss malt anis
mel

Smelt smør og ha i melken. Varm opp til 37 grader. Ha i gjær. Ha i anis og sukker. Ha kun så mye mel som du trenger for å få en håndterlig deig. Hev til dobbelt størrelse. Del opp i emner på størrelse med små boller. Rull til pølser og form som kringler. Etterhev på plate.
Stekes på 250 grader i 8 minutter ca. eller til kringlene er gylne.

De er best ferske. Bilde kommer når kringlene våre kommer ut av ovnen.

As usual four Sundays before Christmas, we bake cakes with anise. It smells like Christmas!


Jeg har strikket litt også, men har liksom ikke hatt tid til å blogge det. Først en ullbukse i str. 2-3 år, strikket i Fabel på pinne 2,5 mm.

I've been knitting some as well, but haven't gotten around to blog. First pants size 2-3 years knitted in Fabel on needles 2,5 mm.


Jeg har også strikket et par sokker i Opal, str. 42 på pinne 2,25 mm. De er strikket etter et mønster som heter Cedar Creek Socks og som blir lagt ut på Ravelry etterhvert.

I've also knitted a pair of socks in Opal, size 42 on needles 2,25 mm. I used a pattern called Cedar Creek Socks, and the pattern will be available at Ravelry soon.


Jeg har også strikket et par sokker i Blueberry Waffle nok en gang. Disse er i str. 38 og strikket i Austerman Step på pinne 2,5 mm.
Another pair of Blueberry Waffle size 38 in Austerman Step on needles 2,5 mm.

Alle bør stikke innom Cecilie sin blogg også, for hun har en give-away i sin blogg.

7 comments:

Ugla said...

Så hyggelig å høre at det var vellykket. Ser dere har samme serviettutvalget som oss også *fnis*

Ruth@ said...

Herlige disse lyene ble, dette må jeg prøve også..
Så har pinnen gått ser jeg...
Ha en fin helg og kos dere ...

Fru Keilegavlen said...

Flotte ting du har strikka og nydelege lys!! Ønskjer deg ein fin søndag.

Janicke Lekang said...

Kjempeflotte lys! Og mye fine strikketing som vanlig ;-)))

gyldenkron said...

Her var det mye fint. Hvor gamle er barna du har laget lys med? Har litt lyst å prøve. Flotte sokker. Takk for oppskrift på kringler

Lunamon said...

Takk for hilsen i bloggen min. dårlig med avdvent her i huset enda, men det blir nok på stell, sånn etterhvert. God søndag videre.

Felisi said...

Her går det unna som vanlig, masse nytt og fint siden sist! Lysdekorering var et godt tips, lurer på om ikke vi skal prøve oss på det også.