Friday, April 24, 2009

ABC i ord og bilder


Nok en fredag. Denne fredagen er bokstaven H. Her er H for Hjemmelaget.

Hjemmelaget er det noe eget ved. For det første er du helt sikker på ingrediensene i forhold til E-stoffer, salt og kunstige tilsetninger. Dessuten må jeg innrømme at hjemmelaget smaker så utrolig mye bedre enn halvfabrikat og ferdigmat. Det er en del hjemmelaget mat her, men jeg tenkte jeg skulle dele en kakeoppskrift med dere denne fredagen.

Sjokoladebringebærkake

200 g mørk sjokolade i biter
200 g smør
3 store egg
1 ts vaniljesukker
4 dl sukker (blir best med 2 dl brunt sukker og 2 dl hvitt sukker)
1,5 dl finhakkede mandler
100 g bringebær

kremfløte og vaniljesukker til krem
bringebær til bringebærcouli

Smelt sjokolade og smør i vannbad La blandingen bli litt avkjølt. Visp egg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig eggedosis. (Eggedosisen blir ikke veldig lys med brunt sukker.)

Rør forsiktig inn mel, mandler og smeltet sjokolade og smør. Løft inn bringebær. Hell røren i en ferdigsmurt, rund kakeform. (20 cm i diameter.)

Stek kaken på nederte rille i ovnen på 180 grader i ca. 35 min. Kaken skal være lite stekt i midten. Ta den ut og avkjøl på rist.

Pisk kremfløte. Rør bringebærne til en tykk saus og tilsett litt melis.

Server med krem og bringebærcouli.

31 comments:

  1. for et fristende innlegg! Naaaam :) Ha en fin helg!

    ReplyDelete
  2. Mmm - den ser bare så god ut! :) Jeg er enig med deg i at hjemmelaget er best!

    Ha en super helg!

    ReplyDelete
  3. Nam,!! Har du noe til overs. så må du bare sende!

    ReplyDelete
  4. Ååååå, det så bra godt ut. Hjemmelaget er som oftest best ja :)

    ReplyDelete
  5. Nam, det hørtes og så utrolig godt ut. Den må prøves en dag tror jeg.

    ReplyDelete
  6. mmmm kaken så deilig ut... så fint at du deler oppskriften med oss0)

    ReplyDelete
  7. Sjokolade og bringebær!!! Oh Yeah!!

    ReplyDelete
  8. Den så bare utrolig god ut da.. Takk for oppskriften..

    ReplyDelete
  9. MMMMMM - hjemmelaget er BEST! Kaken så jo herlig ut :-)
    God helg!

    ReplyDelete
  10. mmmmm dette såg godt ut !! Ha ei fin helg.

    ReplyDelete
  11. Mmmmmmmm, deilig med kaketips til helgen. Helt enig, hjemmelaget er best.
    Ha en fin Helg :0)

    ReplyDelete
  12. Tusen takk for disse oppskrifter for Hjemmelaget.

    Dessuten: Bringebær er vår favoritt

    Ha en herlig helg

    ReplyDelete
  13. Trist, at du ikke kan lægge en stor smagsprøve på nettet! God Weekend.

    ReplyDelete
  14. Nammm! Et velsmakende innlegg :)!

    ReplyDelete
  15. Hemlagat ska det vara, när man har tid och lust.

    ReplyDelete
  16. Ein flott H som faktisk ikkje streifa tankane mine sjølv om eg bakar mykje...
    Den kaka såg fantastisk god ut, så no må eg knote ned oppskrifta!!
    Takk for at du delte:0)
    God helg

    ReplyDelete
  17. Helt enig! Hjemmelaget er best! Og denne kaken høres deilig ut! Nam- nam;)

    ReplyDelete
  18. Åh det så godt ut! Ingenting kan konkurrere med hjemmelaget, det er sikkert. Ha en fin helg!

    ReplyDelete
  19. fristende innlegg:) NAM
    ha en fin helg!

    ReplyDelete
  20. Ja hjemmelaget er det beste og denne kaken så deilig ut. Jeg baker en god del, særlig gjærbakst, men kom ikke på det i denne forbindelse. Flott og godt H-bidrag. God helg fra Margit.

    ReplyDelete
  21. Oi, dette såg deilig ut da! Herlig med kake! Flott innlegg dette da!

    Ha en strålende helg!

    ReplyDelete
  22. Nå ble i hvert fall jeg sulten! Den hørtes knallgod ut, og jeg bare eeelsker kaker!

    Hjemmelaget var et fint valg for H synes jeg :)

    ReplyDelete
  23. Mmmm... hørtes spennende ut! :-)
    Deilig og forfriskende!

    Monica

    ReplyDelete
  24. Mmmmm, den så veldig god ut! Sjokolade og bringebær er mine favoritter!
    God helg!

    ReplyDelete
  25. Mmmm - denne så deilig ut!
    Utrolig mye fint i bloggen din:-)
    Ha en flott lørdag!

    ReplyDelete
  26. En fristende og smakfull H.
    Nam nam! :)))

    ReplyDelete
  27. Mmmm... dette så godt ut!!! Ja en smaksprøve på nett, eller litt lukt hadde vært noe. hihi

    ReplyDelete
  28. Nammenam for en kake! Den så god ut!

    ReplyDelete
  29. Gøy med alfabetet... og hjemmelaget er jo iallefall koselig, uansett hva det skulle være.

    Jeg linket til bloggen din og et innlegg av deg på HB + la inn et av dine bilder i tråden for offentliggjøring av maifargene i fargealongen på HB.
    Håper dette er i orden, det er ingen negativ kommentar, bare en inspirasjonskilde.
    Dersom du likevel ikke skulle synes noe om dette, må du gjerne gi meg beskjed så fjerner jeg det umiddelbart.

    Ha ei fin 1.mai-helg og en fin-fin nasjonaldags-måned.
    Koz og klæm fra Figgapia

    ReplyDelete
  30. Måtte bare skrive og takke for fin oppskrift! Jeg bakte kaken og serverte den med stor suksess forrige uke. Min mann kunne ikke stoppe å spise den rett og slett!

    ReplyDelete

Det er alltid hyggelig med en kommentar!